06/04/2021 07/04/2021 Πλήρης ημερών αναχώρησε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο Βορειοηπειρώτης Aγωνιστής Αντώνης Βάγιος και αναπαύεται από την Δευτέρα 5/04/2021 στο Κοιμητήριο της πυρόπληκτης Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος (Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα) στο Μάτι Αττικής. Ο αείμνηστος γεννήθηκε το έτος 1932 στο χωριό Σχωριάδες Πωγωνίου – Αργυροκάστρου Β. Ηπείρου. Το 1955 ενυμφεύθη τη συγχωριανή του, Πολυξένη Κατσάνου, με...
06 Απριλίου, 2021 - 17:38
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2021 - 7:45

Στην Αττική Γη αναπαύεται ο Βορειοηπειρώτης Α. Βάγιος

Διαδώστε:
Στην Αττική Γη αναπαύεται ο Βορειοηπειρώτης Α. Βάγιος

Πλήρης ημερών αναχώρησε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο Βορειοηπειρώτης Aγωνιστής Αντώνης Βάγιος και αναπαύεται από την Δευτέρα 5/04/2021 στο Κοιμητήριο της πυρόπληκτης Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος (Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα) στο Μάτι Αττικής.

Ο αείμνηστος γεννήθηκε το έτος 1932 στο χωριό Σχωριάδες Πωγωνίου – Αργυροκάστρου Β. Ηπείρου. Το 1955 ενυμφεύθη τη συγχωριανή του, Πολυξένη Κατσάνου, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά: τον Νικόλαο και την Ευδοξία. Άφησε την τελευταία του πνοή στην Ελλάδα στις 3 Απριλίου 2021.

Την αγάπη του για τη μητέρα Ελλάδα όσο ζούσε στους Σχωριάδες δεν είδε «με καλό μάτι» το ανελεύθερο καθεστώς του Αλβανού δικτάτορα Ενβέρ Χότζα, και τον καταδίκασε σε 30 χρόνια φυλάκιση, από τα οποία εξέτισε συνολικά τα 22.

Χαρακτηριστικό του πολύπαθου βίου του είναι ότι πρώτη φορά που έζησε με την γυναίκα του Πολυξένη ήταν το έτος 1967, όταν αποφυλακίστηκε (την πρώτη φορά) μετά από 12 χρόνια απάνθρωπων συνθηκών κράτησης στις Αλβανικές φυλακές.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων, για την πανδημική νόσο του κορωνοϊού (Covid -19), δεν δόθηκε η ευκαιρία σε πολλούς να τον αποχαιρετίσουν στο τελευταίο του ταξίδι.

Τιμή μας θα είναι στο μέλλον να περάσουμε από δρόμο που θα φέρει το Όνομά του!

Ο Θεός να τον Αναπαύσει.

Κείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων