18/10/2019 18/10/2019 Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Βλατάδων πραγματοποίησε η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης.   Εκεί τέλεσε Τρισάγιο στο μνήμα του μακαριστού Μητροπολίτη Τυρολόης και Σερεντίου κυρού Παντελεήμονως  και εν συνεχεία θυρανοίξια του ανακαινισμένου Ηγουμενείου της μονής. Τον Παναγιώτατο υποδέχτηκαν  ο ηγούμενος της Μονής Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, ο Διευθυντής του Πατριαρχικού...
18 Οκτωβρίου, 2019 - 13:03
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2019 - 14:35

Στην Ι.Μ. Βλατάδων ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Διαδώστε:
Στην Ι.Μ. Βλατάδων ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Βλατάδων πραγματοποίησε η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης.   Εκεί τέλεσε Τρισάγιο στο μνήμα του μακαριστού Μητροπολίτη Τυρολόης και Σερεντίου κυρού Παντελεήμονως  και εν συνεχεία θυρανοίξια του ανακαινισμένου Ηγουμενείου της μονής.

Τον Παναγιώτατο υποδέχτηκαν  ο ηγούμενος της Μονής Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, ο Διευθυντής του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών κ. Συμεών Πασχαλίδης, Αρχιερείς του Οικ.Θρονου, Ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, και ευλαβείς χριστιανοί.

Επόμενη ευλογητική επίσκεψη του Οικ. Πατριάρχη ήταν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης όπου τέλεσε τα θυρανοίξια του ιερού παρεκκλησίου Αγ. Ελευθερίου πρ. Φυλακών Επταπυργίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι.Μ. ΒΛΑΤΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

 

Νωρίτερα, ο Παναγιώτατος τέλεσε τα εγκαίνια του νέου κτηρίου της Περιφέρειας το οποίο έχει χαρακτηριστεί “πράσινο” κτήριο λόγω της βιοκλιματικής και γεωθερμικής του κατασκευής.

Εκεί του επεφύλαξε θερμή υποδοχή ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Κατά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκαν στο Μακεδονία Παλάς ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Κατρανίδης Στυλιανός και Οφικιάλιοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Θεσσαλονίκη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων