03/04/2022 03/04/2022 Στην Οδησσό αφίχθη νωρίς το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Δένδιας μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην Οδησσό, η οποία θα παραδοθεί στις δημοτικές αρχές της πόλης. Έναρξη της επίσκεψης στην Οδησσό από το 🇬🇷 Γενικό Προξενείο που επαναλειτουργεί και όπου συναντήθηκα με ομογενείς μας. Επίσκεψη και...
03 Απριλίου, 2022 - 10:54
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2022 - 13:30

Στην Οδησσό ο Δένδιας για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας

Διαδώστε:
Στην Οδησσό ο Δένδιας για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας

Στην Οδησσό αφίχθη νωρίς το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Δένδιας μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην Οδησσό, η οποία θα παραδοθεί στις δημοτικές αρχές της πόλης.

Νωρίτερα, ο υπουργός επισκέφθηκε το Προξενείο συνοδευόμενος από τον Γενικό Πρόξενο, ενώ είχε επαφές με εκπροσώπους της ομογένειας στους οποίους ανέφερε ότι το Προξενείο έχει ξανανοίξει, για να υποστηρίξει τους ίδιους και τις οικογένειες τους. Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της ομογένειας ευχαρίστησαν τον κ. Δένδια, αλλά και τους Έλληνες για την αποστολή της βοήθειας στην πόλη.

Έπειτα, ο υπουργός επισκέφθηκε το σπίτι της Φιλικής Εταιρείας.

Σκοπός της επίσκεψης πέραν της μεταφοράς βοήθειας, είναι η δημιουργία διαρκούς μηχανισμού διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας, συνάντηση με μέλη της ελληνικής κοινότητας, η επαναλειτουργία του Γενικού Προξενείου στην πόλη, καθώς και η επίσκεψη και διαπίστωση της κατάστασης χώρων άρρηκτα συνδεδεμένων με την ελληνική ιστορία, όπως το Μουσείο Φιλικής Εταιρίας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, διακόσιοι ενενήντα εννέα Ουκρανοί πρόσφυγες, εκ των οποίων 81 ανήλικοι, εισήλθαν το τελευταίο 24ωρο (2/4/2022) στην Ελλάδα, σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αναλυτικά, εισήλθαν 167 από τον Προμαχώνα, 21 από Ευζώνους και 70 από τα υπόλοιπα χερσαία σύνορα. Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφίχθηκαν 31 και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» 10. Συνολικά, από την έναρξη του πολέμου, στην Ελλάδα έχουν περάσει τα σύνορα 16.730 Ουκρανοί υπήκοοι, από τους οποίους 5.117 ανήλικοι.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων