25/09/2020 25/09/2020 Σημαντικές επαφές είχε στην Αθήνα ο Σεβ. Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, στο πλαίσιο της πρώτης, μετά την εκλογή και ενθρόνισή του, επισκέψεώς του στην πρωτεύουσα της Ελλάδος.  Στόχος της επίσκεψής του  να ενισχυθούν οι πρωτοβουλίες για την τόνωση του ελληνικού στοιχείου στην Ίμβρο και στην Τένεδο, με την στήριξη των σχολείων των νησιών...
25 Σεπτεμβρίου, 2020 - 9:39
Τελευταία ενημέρωση: 25/09/2020 - 10:00

Στήριξη στον ελληνισμό της Ίμβρου και της Τενέδου

Διαδώστε:
Στήριξη στον ελληνισμό της Ίμβρου και της Τενέδου

Σημαντικές επαφές είχε στην Αθήνα ο Σεβ. Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, στο πλαίσιο της πρώτης, μετά την εκλογή και ενθρόνισή του, επισκέψεώς του στην πρωτεύουσα της Ελλάδος.  Στόχος της επίσκεψής του  να ενισχυθούν οι πρωτοβουλίες για την τόνωση του ελληνικού στοιχείου στην Ίμβρο και στην Τένεδο, με την στήριξη των σχολείων των νησιών αυτών.

Τον Σεβ. Μητροπολίτη, ο οποίος συνοδευόταν από τους κ.κ. Παύλο Σταματίδη, Πρόεδρο της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας-Θράκης, Στέλιο Πούλαδο, Πρόεδρο του Συλλόγου Ιμβρίων Αθηνών, Πάρι Ασανάκη, εκπρόσωπο των Ιμβριακών Σωματείων στο Σ.Ο.Π., και Χρήστο Κάλφα, Πρόεδρο του Συλλόγου Τενεδίων «Ο Τέννης», δέχθηκαν η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.


Επίσης ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου και οι εκπρόσωποι των Ιμβριακών και Τενεδιακών Σωματείων είχαν συναντήσεις με τους Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη, τους Υφυπουργούς Εξωτερικών κ. Κων. Βλάση και Παιδείας κυρία Σοφία Ζαχαράκη, αλλά και με υπηρεσιακούς παράγοντες.


“Ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου και οι εκπρόσωποι των Ιμβριακών και Τενεδιακών Σωματείων, εκφράζουν τις θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες τους προς την Εξοχ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και προς τον Εξοχ. Πρωθυπουργό της Ελλάδος και τα στελέχη της Κυβερνήσεώς του, καθώς και προς όλους τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες με τους οποίους είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να έχουν γόνιμο διάλογο για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως.

Χθες, το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη, όπου του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή οι Ίμβριοι της πόλης, στη κεντρική αίθουσα της Ένωσης Ιμβρίων Μακεδονίας Θράκης «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος».


Τον Σεβ. υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Παύλος Σταματίδης με τον Γεν. Γραμματέα Γεώργιο Χριστοφορίδη, οι οποίοι και προσφώνησαν τον Ποιμενάρχη τους στην σεμνή εκδήλωση που ακολούθησε. Στην προσφώνηση του, ο Πρόεδρος τόνισε το γεγονός της λειτουργίας του σχολείου στο νησί το οποίο αριθμεί 59 μαθητές, κομίζοντας ελπιδοφόρα μηνύματα για το παρόν και μέλλον της Ίμβρου.

Ακολούθησε ομιλία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου, ο οποίος αναφέρθηκε στον μακροβιότερο Ίμβριο Πατριάρχη και στο όνειρό του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολoμαίου, να μην πεθάνει η Ίμβρος. Μίλησε, επίσης, για την πρόσφατη εθιμοτυπική επίσκεψή του στην Ελλάδα και στις αρχές της πατρίδας, στους οποίους μετέφερε τον παλμό και τον έντιμο και πατριωτικό αγώνα των Ιμβρίων. «Η Ενθρόνιση μου έγινε στις καρδιές σας, και αυτή είναι η καλύτερη Ενθρόνιση» τόνισε και έκλεισε τον λόγο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ  ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- “Για το όνειρο να μην πεθάνει η Ίμβρος”

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων