14/10/2020 14/10/2020 Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης υποδέχθηκε χθες στο γραφείο του, τον νέο Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτη κ. Ραφαήλ. Ο Υφυπουργός συνεχάρη τον Πανοσιολογιώτατο για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και εξέφρασε την στήριξη της ελληνικής Κυβέρνησης προς το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τον Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο Γ’, υπογραμμίζοντας την σπουδαιότητα του ρόλου...
14 Οκτωβρίου, 2020 - 10:08
Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2020 - 15:55

Στο ΥΠΕΞ ο νέος Έξαρχος του Παναγίου Τάφου

Διαδώστε:
Στο ΥΠΕΞ ο νέος Έξαρχος του Παναγίου Τάφου

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης υποδέχθηκε χθες στο γραφείο του, τον νέο Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτη κ. Ραφαήλ. Ο Υφυπουργός συνεχάρη τον Πανοσιολογιώτατο για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και εξέφρασε την στήριξη της ελληνικής Κυβέρνησης προς το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τον Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο Γ’, υπογραμμίζοντας την σπουδαιότητα του ρόλου του Πατριαρχείου στην διαφύλαξη της ελληνορθόδοξης παράδοσης στην περιοχή.

Από πλευράς του, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου ευχαρίστησε τον κ. Υφυπουργό για το συνεχές ενδιαφέρον και την στήριξη της Ελλάδας, και τον ενημέρωσε για θέματα σχετικά με το έργο και τις δράσεις του Πατριαρχείου.

Ο νέος Πατριαρχικός Έξαρχος στην Ελλάδα κατάγεται από την Ιθάκη ενώ για χρόνια είχε διατελέσει Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

“Με τον ερχομό του από τα Ιεροσόλυμα και την ανάληψη των νέων του καθηκόντων ως Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, ο Αρχιμανδρίτης κ. Ραφαήλ με επισκέφτηκε στο υπουργείο δωρίζοντας μου, μάλιστα, αντίγραφο της θαυματουργού Αγίας εικόνας της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας” γράφει σε ανάρτησή του ο κ. Βλάσης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων