05/09/2021 05/09/2021 Στον Γαλατά Χανίων θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς μπήκε οριστικό τέλος στη διαμάχη μεταξύ των μελών της οικογένειας για τον τόπο ταφής του, αποφασίζοντας να γίνει σεβαστή η επιθυμία του εκλιπόντος.   Από αύριο στις 3 το μεσημέρι θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών. Σύμφωνα με σχετική...
05 Σεπτεμβρίου, 2021 - 15:30
Τελευταία ενημέρωση: 05/09/2021 - 15:29

Στον Γαλατά Χανίων η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη

Διαδώστε:
Στον Γαλατά Χανίων η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη

Στον Γαλατά Χανίων θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς μπήκε οριστικό τέλος στη διαμάχη μεταξύ των μελών της οικογένειας για τον τόπο ταφής του, αποφασίζοντας να γίνει σεβαστή η επιθυμία του εκλιπόντος.  

Από αύριο στις 3 το μεσημέρι θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, το λαϊκό προσκύνημα για τον μεγάλο συνθέτη που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου στις 3 μ.μ. και για πρώτη ημέρα θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα. Θα συνεχιστεί την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 7 μ.μ.) και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 4 μ.μ.).

Η απόφαση της οικογένειας ήταν ομόφωνη.

Όπως αποφασίστηκε, αφού η σορός του τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών από την Τρίτη και γίνει η τελετή αποχαιρετισμού, την Τετάρτη το βράδυ θα φτάσει στα Χανιά η οικογένεια και η 20μελής ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη και η κηδεία θα γίνει στον Γαλατά.

Όπως είναι γνωστό, ο Μίκης Θεοδωράκης πριν πεθάνει είχε ζητήσει να ταφεί στον Γαλατά Χανίων μαζί με τους γονείς του και τον αδερφό του. Ωστόσο, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη επέμενε η ταφή του πατέρα της να γίνει στο Βραχάτι Κορινθίας. Ωστόσο, φέρεται να συμφώνησε και εκείνη ως προς την ανάγκη σεβασμού της επιθυμίας του μεγάλου δημιουργού.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Δευτέρας πρόκειται να συζητηθούν κανονικά τα ασφαλιστικά μέτρα για την κηδεία.

Θα ακολουθήσει στις 3.00 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού.

Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων