02/02/2022 02/02/2022 Στη σύλληψη ενός άνδρα 34 ετών προχώρησε η αστυνομία του Καζακστάν καθώς θεωρείται ο βασικός ύποπτος για τον βανδαλισμό ενός ορθόδοξου νεκροταφείου στην επαρχία Άλμα-Άτα. Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό αλλά προχώρησε και στην καταστροφή της περίφραξης του κοιμητηρίου. Ο Πρόεδρος της χώρας Κασίμ Τοκάγιεφ κάλεσε άμεσα τον Υπουργό...
02 Φεβρουαρίου, 2022 - 9:46
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2022 - 10:23

Σύλληψη για βεβήλωση Ορθόδοξου νεκροταφείου στο Καζακστάν

Διαδώστε:
Σύλληψη για βεβήλωση Ορθόδοξου νεκροταφείου στο Καζακστάν

Στη σύλληψη ενός άνδρα 34 ετών προχώρησε η αστυνομία του Καζακστάν καθώς θεωρείται ο βασικός ύποπτος για τον βανδαλισμό ενός ορθόδοξου νεκροταφείου στην επαρχία Άλμα-Άτα.

Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό αλλά προχώρησε και στην καταστροφή της περίφραξης του κοιμητηρίου.

Ο Πρόεδρος της χώρας Κασίμ Τοκάγιεφ κάλεσε άμεσα τον Υπουργό Εσωτερικών να κάνει ό,τι είναι δυνατό έτσι ώστε να εντοπιστούν οι υπαίτιοι της βεβήλωσης. «Ο Υπουργός Εσωτερικών Erlan Turgumbayev έλαβε εντολή να εντοπίσει τους βάνδαλους που βεβήλωσαν το χριστιανικό ορθόδοξο νεκροταφείο στο Ushtobe (περιοχή Αλμάτι) προκειμένου να λογοδοτήσουν βάσει του νόμου», έγραψε ο κ. Τοκάγιεφ στο Twitter.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Interfax-Religion χθες, η αστυνομία συνέλαβε έναν 34χρονο κάτοικο της περιοχής ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Η εμπλοκή του στην βέβηλη ενέργεια επιβεβαιώνεται από καταθέσεις μαρτύρων και την αστυνομική έρευνα, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι η βεβήλωση των τάφων έγινε στις 16 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την αστυνομία, 14 ταφικοί χώροι υπέστησαν ζημιές και καταστράφηκαν, έσπασαν ξύλινοι και σιδερένιοι σταυροί και σκορπίστηκαν ταφικές επιγραφές και στεφάνια.

Η προανάκριση βάσει του άρθρου 294 του Ποινικού Κώδικα του Καζακστάν (βανδαλισμός) συνεχίζεται. Λαμβάνοντας υπόψη την ψυχική κατάσταση, ο ύποπτος νοσηλεύεται στο περιφερειακό ψυχονευρολογικό νοσοκομείο.

Φωτογραφία: ria.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων