12/08/2021 12/08/2021 Άλλη μια νύχτα πέρασε όπου οι πυροσβέστες, οι εθελοντές και οι πολίτες της χώρας παλεύουν με τις φλόγες σε διάφορες εστίες. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έδωσαν ολονύκτια μάχη στην Γορτυνία ώστε να ελέγξουν τις εστίες της φωτιάς και να μην κινδυνέψουν σπίτια. Εικόνες καταστροφής για δεύτερη ημέρα στη Γορτυνία. Χώρα, Νεοχώρι, Λειβαδάκι, Δωδεκάμετρο, Πυρρή, Λώτι...
12 Αυγούστου, 2021 - 8:15
Τελευταία ενημέρωση: 12/08/2021 - 12:19

Συνεχίζει να παλεύει με τις φλόγες η χώρα

Διαδώστε:
Συνεχίζει να παλεύει με τις φλόγες η χώρα

Άλλη μια νύχτα πέρασε όπου οι πυροσβέστες, οι εθελοντές και οι πολίτες της χώρας παλεύουν με τις φλόγες σε διάφορες εστίες. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έδωσαν ολονύκτια μάχη στην Γορτυνία ώστε να ελέγξουν τις εστίες της φωτιάς και να μην κινδυνέψουν σπίτια.

Εικόνες καταστροφής για δεύτερη ημέρα στη Γορτυνία. Χώρα, Νεοχώρι, Λειβαδάκι, Δωδεκάμετρο, Πυρρή, Λώτι και αρκετές άλλες περιοχές μετρούν απώλειες.

Αρκετές ζημιές και σε Ιερό Ναό της περιοχής όπως φαίνεται στην φωτογραφία

 

Μέχρι την παραλιακή ζώνη, από την Αγία Άννα έως και το Αγριοβότανο, έφτασε η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια. Παράλληλα, συνεχείς αναζωπυρώσεις σημειώνονταν όλη την ημέρα χθες στο Αγριοβότανο, στα Ελληνικά, στον Αγιο Νικόλαο, το Ψαροπούλι και τα Βασιλικά, ενώ μικρότερες αντιμετωπίστηκαν στην Παναγία Ντινιούς, στον οικισμό Αθηνά στο Ασμήνι, στους Γαλατσάδες, την Αβγαριά και τους Καματριάδες.

Ιδιαίτερα στους Καματριάδες, οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να σταματήσουν τις φλόγες σε απόκρημνη περιοχή του δάσους «Τελέθριο», καθώς από εκεί οι φλόγες θα προχωρούσαν προς την Αιδηψό και τους Ωρεούς.

Η ελπίδα της βροχής

Την ελπίδα τους στη βροχή έχουν στρέψει οι άνθρωποι τόσο στην Βόρειο Εύβοια όσο και στη Γορτυνία ώστε να σβήσει η φωτιά που καίει σε δυσπρόσιτα σημεία. Από χτες το βράδυ καταιγίδες σημειώνονται στην Εύβοια τα οποία ήταν έντονα κατά τόπους κάτι το οποίο προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους καθώς ο κίνδυνος πλημμύρας εξαιτίας αυτών των φαινομένων είναι ιδιαίτερα υψηλός.

Ασπρόπυργος

Οριοθετημένη και χωρίς να εμπνέει κάποια ανησυχία είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη νύχτα στον Ασπρόπυργο. Όπως έγινε γνωστό, υπάρχουν μόνο κάποιες πολύ μικρές διάσπαρτες εστίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Εν τω μεταξύ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική Οδό, τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ και τους περισσότερους δρόμους όπου είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά σύμφωνα με την Πυροσβεστική το βράδυ είχε πάρει διαστάσεις κι είχε χωριστεί σε δύο μέτωπα. Το ένα μέτωπο κινούνταν προς την Αττική Οδό, το δεύτερο προς το γήπεδο του Θρασύβουλου.

Η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική Οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας – στην έξοδο προς Μαγούλα στο ρεύμα προς αεροδρόμιο, στην περιφερειακή Αιγάλεω στο ρεύμα προς Ελευσίνα -, καθώς και στη Λεωφόρο NATO και άλλους δρόμους της περιοχής.

Επιχείρησαν ενισχυμένες δυνάμεις της πυροσβεστικής με 64 πυροσβέστες και 27 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και κατά τη διάρκεια της πυρόσβεσης ενισχύθηκαν και από άλλες δυνάμεις.

Συνέντευξη πρωθυπουργού

Σήμερα Πέμπτη 12 Αυγούστου, στις 12:00, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα των πυρκαγιών.

Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Χαλκιδική

Επί ποδός βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις σε περιοχές της Χαλκιδικής, προκειμένου να θέσουν άμεσα υπό έλεγχο πυρκαγιές που ξέσπασαν σε διάφορα σημεία, «πιθανώς» λόγω των κεραυνών που προήλθαν από την κακοκαιρία, όπως επισημάνθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Πυροσβεστική.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν από τις 10:30 το βράδυ, δύο φωτιές ξέσπασαν σε δασική έκταση στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, στον δήμο Σιθωνίας. Συγκεκριμένα, η μία φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στον Νέο Μαρμαρά, στους αμπελώνες του Πόρτο Καρράς και η δεύτερη στον οικισμό του Παρθενώνα.

Την ίδια στιγμή, εστίες φωτιάς έχουν ξεσπάσει και σε περιοχές του δήμου Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, σε ‘Αφυτο και Φούρκα, με την Πυροσβεστική να επισημαίνει και πάλι ότι το πιο πιθανόν είναι ότι οφείλονται στους πολλαπλούς κεραυνούς που «πέφτουν».

Συνολικά, στα σημεία όπου ξέσπασαν οι φωτιές στο νομό Χαλκιδικής, επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 35 οχήματα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

 

Κεντρική Φωτογραφία: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων