26/07/2019 26/07/2019 Με την δημιουργία εξωτερικού φράχτη συνεχίζονται αυτήν την χρονική περίοδο οι εργασίες στην Παναγία Φανερωμένη Βαθυρρύακος. Οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενόψει και της γιορτής που θα λάβει χώρα εκεί τον επόμενο μήνα, με τη μονή να προσελκύει χιλιάδες πιστούς και να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα στη Θράκη. Το 2015 έγινε η...
26 Ιουλίου, 2019 - 21:54

Συνεχίζονται οι εργασίες στην Παναγία Φανερωμένη Βαθυρρύακος

Διαδώστε:
Συνεχίζονται οι εργασίες στην Παναγία Φανερωμένη Βαθυρρύακος

Με την δημιουργία εξωτερικού φράχτη συνεχίζονται αυτήν την χρονική περίοδο οι εργασίες στην Παναγία Φανερωμένη Βαθυρρύακος. Οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενόψει και της γιορτής που θα λάβει χώρα εκεί τον επόμενο μήνα, με τη μονή να προσελκύει χιλιάδες πιστούς και να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα στη Θράκη.

Το 2015 έγινε η πρόσκληση επάνδρωσης της μονής από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα και η ανταπόκριση ήταν άμεση. Την χρονιά εκείνη το μοναστήρι απέκτησε ξανά ζωή, αφού μοναχές εγκαταστάθηκαν στο μοναστήρι. Από τότε ξεκίνησε ο εξωραϊσμός συνολικά των εγκαταστάσεων. Παράλληλα και καθώς οι μοναχές από το πρώτο χρόνο της διαμονής τους εκεί ήρθαν αντιμέτωπες με σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα, εκκίνησε η εκτέλεση ενός αντιπλημμυρικού έργου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης μέσω αναδόχου δημιούργησε ένα σύστημα με στόχο την καλύτερη απορροή των υδάτων. Αυτό έγινε με την τοποθέτηση τριών θυροφραγμάτων στους οχετούς που βρίσκονται στην Εθνική οδό, ώστε να αποτραπεί η επιστροφή υδάτων από τον ποταμό Τραύο, ο οποίος βρίσκεται από την άλλη πλευρά της Εθνικής, προς την περιοχή της Μονής Βαθυρρύακος σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων, ενισχύοντας έτσι την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.

Σήμερα ο χώρος έχει συνολικά αναβαθμιστεί, το αρχονταρίκι υποδέχεται πλέον επισκέπτες και οι εργασίες συνεχίζονται αυτό το χρονικό διάστημα με την κατασκευή ενός εξωτερικού φράχτη.

Πηγή: www.xronos.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων