09/08/2020 09/08/2020 Μετά τη διαφωνία της Κυβέρνησης με την Ιερά Σύνοδο όσον αφορά τις λιτανείες κατά τη διάρκεια εορτών και με αφορμή την μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου, η κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει τις θρησκευτικές τελετές που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Μάλιστα, διευκρινέζεται ότι η...
09 Αυγούστου, 2020 - 21:01
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2020 - 21:36

Τέλος στις λιτανείες με νέο ΦΕΚ βάζει η κυβέρνηση

Διαδώστε:
Τέλος στις λιτανείες με νέο ΦΕΚ βάζει η κυβέρνηση

Μετά τη διαφωνία της Κυβέρνησης με την Ιερά Σύνοδο όσον αφορά τις λιτανείες κατά τη διάρκεια εορτών και με αφορμή την μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου, η κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει τις θρησκευτικές τελετές που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Μάλιστα, διευκρινέζεται ότι η αναστολή αφορά τη διεξαγωγή κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος, που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής εκτός των χώρων θρησκευτικής λατρείας.

Για την αναστολή συναποφάσισαν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, Προστασίας του Πολίτη, Μιχαήλ Χρυσοχοιδης, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ιωάννης Βρούτσης, Υγείας, Βασίλειος Κικίλιας και Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Διαβάστε το σημερινό ΦΕΚ, στο οποίο ανακοινώνεται η απόφαση εδώ

Διαβάστε επίσης: Χωρίς λιτανείες η Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Τα μέτρα για τον Δεκαπενταύγουστο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων