07/03/2023 07/03/2023 Τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με ανάρτηση στο twitter του Υπουργείου Εξωτερικών. Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μόλις μετά την επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ από την Κωνσταντινούπολη την οποία επισκέφθηκε με σκοπό να εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στον εορτασμό για την Κυριακή...
07 Μαρτίου, 2023 - 9:19
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2023 - 16:20

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια-Τσαβούσογλου στον απόηχο των επισκέψεων στην Τουρκία

Διαδώστε:
Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια-Τσαβούσογλου στον απόηχο των επισκέψεων στην Τουρκία

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με ανάρτηση στο twitter του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μόλις μετά την επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ από την Κωνσταντινούπολη την οποία επισκέφθηκε με σκοπό να εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στον εορτασμό για την Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Χθες προκλήθηκαν αντιδράσεις από την πλευρά του Τουρκικού Τύπου για τις αναφορές σε ανάρτηση του κ. Δένδια επειδή ο Υπουργός Εξωτερικών στο μήνυμά του στα Αγγλικά, δεν έγραψε “Istanbul”, αλλά “Constantinople” («Κωνσταντινούπολη») και επειδή χρησιμοποίησε τον όρο “Ecumenical” («Οικουμενικός») αναφερόμενος στον Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Διαβάστε αναλυτικά: Αντιδράσεις στην Τουρκία για το μήνυμα Δένδια στα social media – Αναφέρθηκε στην «Κωνσταντινούπολη» και στον «Οικουμενικό Πατριάρχη»

Ωστόσο, οι αντιδράσεις φαίνεται να έμεινα μόνον στον Τύπο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η συνομιλία Δένδια-Τσαβούσογλου χθες πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια των πρόσφατων επαφών τους και των τελευταίων επισκέψεων του υπουργού Εξωτερικών στην Τουρκία, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών είχαν συναντηθεί στα Άδανα λίγες ημέρες μετά τον φονικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου που έπληξε τη νοτιοανατολική Τουρκία από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους περισσότερο από το 45.000 άνθρωποι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων