14/11/2022 15/11/2022 Από το Άγιο Όρος και την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου στον Άγιο Νικόλαο, Πειραιά. Από τις 5 έως τις 14 Νοεμβρίου 2022, η Αγία Ζώνη, το Ιερό Κειμήλιο, το μοναδικό που διασώζεται από την επίγεια ζωή της Παναγίας μεταφέρθηκε από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και τον Καθηγούμενο αυτής, Γέροντα Εφραίμ, στον Άγιο Νικόλαο Πειραιά...
14 Νοεμβρίου, 2022 - 18:37
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2022 - 0:28

Τίμια Ζώνη: Επιστρέφει στο Άγιο Όρος μετά το λαϊκό προσκύνημα στον Πειραιά (ΦΩΤΟ / ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Τίμια Ζώνη: Επιστρέφει στο Άγιο Όρος μετά το λαϊκό προσκύνημα στον Πειραιά (ΦΩΤΟ / ΒΙΝΤΕΟ)

Από το Άγιο Όρος και την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου στον Άγιο Νικόλαο, Πειραιά.

Από τις 5 έως τις 14 Νοεμβρίου 2022, η Αγία Ζώνη, το Ιερό Κειμήλιο, το μοναδικό που διασώζεται από την επίγεια ζωή της Παναγίας μεταφέρθηκε από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και τον Καθηγούμενο αυτής, Γέροντα Εφραίμ, στον Άγιο Νικόλαο Πειραιά προς ευλογία των πιστών.

Η προσέλευση των πιστών ήταν πρωτοφανής. Επί εικοσιτετραώρου βάσεως ο ναός παρέμενε ανοιχτός. Οι πιστοί σχημάτιζαν ουρές εκατοντάδων μέτρων για να προσκυνήσουν. Ακόμη και το τελευταίο βράδυ που εκτίθετο σε λαϊκό προσκύνημα συνεχής ήταν η προσέλευση χιλιάδων πιστών στον Ι.Ν του Αγίου Νικολάου του Πειραιά.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, νέοι γονείς με τα βρέφη τους αγκαλιά, γέροντες και νέοι, περίμεναν καρτερικά για να προσκυνήσουν και να λάβουν την ευλογία της Παναγίας, τη μάνα του Έθνους και του Ελληνισμού.

Η Αγία Ζώνη ήρθε στον Άγιο Νικόλαο στον Πειραιά, σε μια δύσκολη εποχή όπου οι συμπολίτες μας δοκιμάζονται. Στη φτώχεια, στη συνεχόμενη επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης η Εκκλησία η οποία είναι πανταχού παρούσα και απλώνει πέπλο στήριξης στους δοκιμαζομένους συνανθρώπους μας.

Το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και προ της αναχωρήσεως του Ιερού Θησαυρίσματος της Εκκλησίας μας εψάλη ο Παρακλητικός Κανόνας της Παναγίας. Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικοννήσου κ.Ιωσήφ, εξέφρασαν ευχαριστίες με κοινό για όλους συναίσθημα την Χάρη και την Ευλογία της Παναγίας που ένοιωσαν κατά την διάρκεια των ημερών που τέθηκε σε προσκύνηση το μοναδικό Θεομητορικό κειμήλιο το οποίο σχετίζεται με τον επίγειο βίο της Κυρίας Θεοτόκου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφέιμ ευχαρίστησε θερμά τον Καθηγούμενο της ΙΜΜ Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ ο οποίος από την πρώτη στιγμή δέχτηκε την ταπεινή μας παράκληση προκειμένου να έρθει στην Παναγιοσκέπαστη πόλη του Πειραιά η Τιμία Ζώνη της Παναγίας, κάνοντας έτσι, όπως υπογράμμισε, την πόλη και Παναγιοβάδιστη.

Υπογράμμισε πως πλέον οι πειραιώτες θα έχουν για πάντα στις καρδιές τους αυτή την ευλογία που έλαβαν με την έλευση της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου η οποία ευλόγησε την πόλη μας και το πρώτο λιμάνι της πατρίδος μας.

Με τιμές Αρχηγού Κράτους, έτσι ακριβώς όπως υποδέχθηκε την Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο  Πειραιάς αποχαιρέτησε σήμερα Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο της Παναγίας  το οποίο προσκύνησαν πιστοί από όλο τον κόσμο.

Εντός και εκτός του ναού επικράτησε το αδιαχώρητο με τους πιστούς να ευχαριστούν τον Γέροντα Εφραίμ, Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, για την μεγάλη ευλογία.

Ο Γέροντας Εφραίμ σήκωσε την Αγία Ζώνη στα χέρια του και ευλόγησε τον πιστό λαό, ενώ τελέστηκε Ιερά Παράκληση προς την Αγία Ζώνη. Πριν την ολοκλήρωση της Παράκλησης ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ανέγνωσε προς την Αγία Ζώνη την ειδική ευχή για την κατάπαυση της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία.

“Δεν υπάρχουν ανθρώπινοι λόγοι για να ευχαριστώ στην Υπερύμνητων Κυρίαν Θεοτόκον, την Μητέρα του Θεού και των ανθρώπων, το μοναδικό πρόσωπο που πέτυχε των ευαγγελικών της διαθήκης. Αυτή που θα είναι πάντα η γέφυρα μας με τον Χριστό”, ανέφερε ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ για την μεγάλη ευλογία που έλαβε ο Παναγισκέπαστος Πειραιάς.

Εξέφρασε παράλληλα της ευχαριστίες προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτη Εφραίμ για την μεγάλη ευλογία.
“Να προσεύχεστε πάντα για μας. Οι Πειραιώτες θα έχουν στις καρδιές τους αυτή την θεοφιλή προσφορά της έλευσης και ευλογίας της Παναγίας”, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

Στη συνέχεια με τις πρέπουσες τιμές το θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας αναχώρησε για το Άγιον Όρος με τις καμπάνες να ηχούν χαρμόσυνα και τον λαό.
Οι μπάντες του Δήμου Πειραιά και του Λιμενικού Σώματος παιάνισαν τον Εθνικό Ύμνο λίγο πριν Αγία Ζώνη αναχωρήσει. Κλήρος και λαός έψαλλαν το “Τη Υπερμάχω” με δάκρυα στα μάτια.

Κατά την αναχώρηση της Αγίας Ζώνης από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου παρέστη ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, το έργο και την προσφορά του οποίου εξήρε ο Μητροπολίτης Πειραιώς στον λόγο του, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Λίγο πριν αναχωρήσει η Αγία Ζώνη από τον Πειραιά μεταφέρθηκε προς ευλογία των φιλοξενούμενων στο γηροκομείο Πειραιά. 

Αγία Ζώνη: Μήνυμα ευλογίας και στήριξης της Ελλάδας κατά την παραμονή της στον Πειραιά

Το μήνυμα ότι η Αγία Ζώνη της Παναγίας ενισχύει την Ελλάδα και την Ορθοδοξία έστειλε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου από τον Άγιο Νικόλαο Πειραιά ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός -Ταυτοτικό γεγονός για την Εκκλησία χαρακτήρισε το προσκύνημα ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ – Εκατοντάδες προσκυνητές και σήμερα περίμεναν με ευλάβεια στην ουρά να προσκυνήσουν την Παναγία

Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ ο οποίος προέστη στη συνέχεια της Θείας Λειτουργίας. Συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, Βατοπαιδινοί πατέρες, οι κληρικοί του ναού καθώς και κληρικοί της Μητροπόλεως Πειραιώς.

Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν όταν λίγο πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ ανέγνωσε την ειδική ευχή ενώπιον της Αγίας Ζώνης . Κληρικοί και πιστοί με ευλάβεια γονάτισαν και προσευχήθηκαν όλοι μαζί στην Παναγία.

Συνεχής κάλυψη από την Pemtousia TV και το ope.gr

Τα συνεργεία και οι δημοσιογράφοι της Pemptousia TV και του ope.gr μεταφέρουν τον παλμό από το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά με ζωντανές μεταδόσεις και ρεπορτάζ.

 

Διαβάστε επίσης: 

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία ενώπιον της Αγίας Ζώνης από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά

Μηνύματα ελπίδας για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία από το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Αγία Ζώνη: Παράταση του προσκυνήματος ζητούν οι πιστοί – Πρωτοφανής προσέλευση στον Πειραιά

Αγία Ζώνη: Μήνυμα ευλογίας και στήριξης της Ελλάδας κατά την παραμονή της στον Πειραιά (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

Άγιος Νικόλαος Πειραιά: Η τελευταία Θεία Λειτουργία ενώπιον της Αγίας Ζώνης

Πιστοί προσκυνούν την Αγία Ζώνη λίγο πριν την αναχώρησή της

Φωτογραφίες από την αναχώρηση της Αγίας Ζώνης από τον Πειραιά

Πειραιάς: Ιερά Παράκληση και έξοδος της Αγίας Ζώνης (ΒΙΝΤΕΟ)

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων