16/10/2023 17/10/2023 «Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (WCC) απευθύνει για άλλη μια φορά επείγουσα έκκληση να σταματήσουν άμεσα η βία, και οι επιθέσεις της Χαμάς. Ζητάμε επειγόντως και από τις δύο πλευρές την αποκλιμάκωση της κατάστασης». Αυτά δήλωσε ο γενικός γραμματέας του WCC, πάστορας Καθηγητής Dr Jerry Pillay. Πάνω από 1,1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι αγωνίζονται να φύγουν από περιοχές...
16 Οκτωβρίου, 2023 - 15:46
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2023 - 10:19

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών απευθύνει έκκληση για άμεση κατάπαυση πυρός και επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Διαδώστε:
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών απευθύνει έκκληση για άμεση κατάπαυση πυρός και επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

«Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (WCC) απευθύνει για άλλη μια φορά επείγουσα έκκληση να σταματήσουν άμεσα η βία, και οι επιθέσεις της Χαμάς. Ζητάμε επειγόντως και από τις δύο πλευρές την αποκλιμάκωση της κατάστασης». Αυτά δήλωσε ο γενικός γραμματέας του WCC, πάστορας Καθηγητής Dr Jerry Pillay.

Πάνω από 1,1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι αγωνίζονται να φύγουν από περιοχές της βόρειας Γάζας ενόψει μιας αναμενόμενης χερσαίας επίθεσης από τον ισραηλινό στρατό, μια εβδομάδα μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

«Ανησυχούμε βαθιά για τη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και των παλαιστινιακών ενόπλων ομάδων και για τις αναπόφευκτα τραγικές συνέπειες για τον λαό της περιοχής – Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους – μετά από μια περίοδο κλιμάκωσης των εντάσεων και της βίας στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ», υπογράμμισε ο πάστορας Καθ. Dr Jerry Pillay.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών προσχώρησε στη δήλωση των Πατριαρχών και των Αρχηγών των Εκκλησιών στην Ιερουσαλήμ στις 13 Οκτωβρίου, που έκαναν έκκληση να αναληφθούν άμεσες ενέργειες για την αντιμετώπιση της κλιμακούμενης ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα. Η κατάσταση στη λωρίδα της Γάζας είναι αφόρητη χωρίς πρόσβαση σε νερό, τρόφιμα, ιατρική υποστήριξη και ηλεκτρισμό. (Διαβάστε σχετικά: Έκκληση για ειρήνη, ενότητα και δικαιοσύνη από τον Πατριάρχη Θεόφιλο και τους Αρχηγούς των Εκκλησιών στα Ιεροσόλυμα)

«Καλούμε το κράτος του Ισραήλ, με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας, να επιτρέψει την ανθρωπιστική βοήθεια να εισέλθει στη Γάζα, ώστε εκατομμύρια αθώοι πολίτες, συμπεριλαμβανομένων πολλών παιδιών, να λάβουν ιατρική περίθαλψη και βασικές προμήθειες», τόνισε ο γενικός γραμματέας του WCC και πρόσθεσε:

 «Επιπλέον, καλούμε όλα τα μέρη να αποκλιμακώσουν αυτόν τον πόλεμο προκειμένου να σωθούν αθώες ζωές υπηρετώντας παράλληλα την υπόθεση της δικαιοσύνης».

Ακόμη ο πάστορας Καθ. Dr Jerry Pillay ζήτησε τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου -συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης της Γενεύης- του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την προστασία όλων των αμάχων και για την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.

«Καλούμε όλους τους ηγέτες να εργαστούν για δίκαιη ειρήνη στους Αγίους Τόπους. Μόνο η δικαιοσύνη θα οδηγήσει σε ειρήνη, ασφάλεια και ασφάλεια για όλους», κατέληξε.

Το WCC προσκαλεί όλες τις Εκκλησίες μέλη και όλους τους ανθρώπους να συμμετάσχουν στο κάλεσμα των Αρχηγών των Εκκλησιών της Ιερουσαλήμ για την τήρηση της Ημέρας Προσευχής και Νηστείας στις 17 Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμη:

Πόλεμος Ισραήλ -Χαμάς: Έκκληση για ειρήνη από τους Αρχηγούς των Εκκλησιών στην Ιορδανία

Καταφύγιο για εκατοντάδες αμάχους η Ιερά Μονή Αγίου Πορφυρίου στην πολύπαθη Γάζα

Ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας για τις δύσκολες ώρες στη Μέση Ανατολή και το μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα (ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων