25/03/2020 25/03/2020 Με πρωτόγνωρο τρόπο τιμάται σήμερα η επέτειος της 25ης Μαρτίου. Έτσι μετά την άδεια Μητρόπολη Αθηνών όπου το πρωί ετελέσθη η Δοξολογία για την διπλή αυτή εορτή, την μεγάλη αυτή ημέρα του Έθνους και της Ορθοδοξίας, αμήχανα παρακολουθήσαμε και τις “λιτές” εκδηλώσεις στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Μόλις δέκα λεπτά διήρκησε η τελετή κατάθεσης στεφάνου...
25 Μαρτίου, 2020 - 10:58
Τελευταία ενημέρωση: 25/03/2020 - 11:27

Στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Διαδώστε:
Στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Με πρωτόγνωρο τρόπο τιμάται σήμερα η επέτειος της 25ης Μαρτίου. Έτσι μετά την άδεια Μητρόπολη Αθηνών όπου το πρωί ετελέσθη η Δοξολογία για την διπλή αυτή εορτή, την μεγάλη αυτή ημέρα του Έθνους και της Ορθοδοξίας, αμήχανα παρακολουθήσαμε και τις “λιτές” εκδηλώσεις στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Μόλις δέκα λεπτά διήρκησε η τελετή κατάθεσης στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στην τελετή παρέστησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, αρχηγοί κοινοβουλευτικών κομμάτων και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου πάνω από την πλατεία Συντάγματος πέταξαν 4 μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000/-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και 6 ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου αναφέρθηκε με μήνυμά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Σήμερα, τόνισε, οι Έλληνες δίνουμε ακόμα μια ιστορική μάχη. Δεν είμαστε όμως μόνοι. Είμαι σίγουρη ότι θα νικήσουμε. Και ότι του χρόνου θα γιορτάσουμε με λαμπρότητα τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι η φετινή επέτειος βρίσκει την χώρα μας αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη απειλή που έχει αλλάξει δραματικά την καθημερινότητά μας: την πανδημία του κορονοϊού και σημειώνει ότι για να θωρακίσουμε το «εμείς» και να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια, καλούμαστε να παραμερίσουμε το «εγώ», καθώς και προσωρινά ατομικές μας ελευθερίες, για να προασπίσουμε το υπέρτατο συλλογικό αγαθό της δημόσιας υγείας.
Ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του αναφέρει ότι η εθνική επέτειος βρίσκει, φέτος, τη χώρα μας σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση και επισημαίνει: «Ένας είναι, τώρα, ο δικός μας αγώνας: Να κρατήσουμε την Ελλάδα δυνατή και τους Έλληνες υγιείς. Η πανδημία θα μας κοστίσει. Θα μας αφήσει, όμως, νικητές και πιο ώριμους. Χαλυβδωμένους όσο ποτέ για να ξαναπάμε την πατρίδα μπροστά».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων