29/09/2020 29/09/2020 “Για μένα σαφώς το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας έχει σαφώς λιγότερο κίνδυνο επιδημιολογικά. Βασικός κίνδυνος είναι ο συνωστισμός”, είπε ο Καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Αριστείδης Βατόπουλος, μιλώντας στο χθεσινό δελτίο Kontra News 10. Σε ερώτηση του παρουσιαστή Γιώργου Μελιγγώνη, αν τον ανησυχεί το ότι η Εκκλησία σε αυτή τη φάση έχει μείνει εκτός...
29 Σεπτεμβρίου, 2020 - 16:55
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2020 - 20:18

Βατόπουλος: “Κίνδυνος ο συνωστισμός παρά η Θεία Κοινωνία”

Διαδώστε:
Βατόπουλος: “Κίνδυνος ο συνωστισμός παρά η Θεία Κοινωνία”

“Για μένα σαφώς το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας έχει σαφώς λιγότερο κίνδυνο επιδημιολογικά. Βασικός κίνδυνος είναι ο συνωστισμός”, είπε ο Καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Αριστείδης Βατόπουλος, μιλώντας στο χθεσινό δελτίο Kontra News 10.

Σε ερώτηση του παρουσιαστή Γιώργου Μελιγγώνη, αν τον ανησυχεί το ότι η Εκκλησία σε αυτή τη φάση έχει μείνει εκτός διαλόγου και ειδικά το θέμα της Θείας Κοινωνίας, ο κ. Βατόπουλος απάντησε: “Κοιτάξτε. Είναι θέμα συνωστισμού κυρίως στις Εκκλησίες, το οποίο έχει αντιμετωπιστεί”.

Σε επερώτηση για το αν δεν είναι θέμα το ίδιο σκεύος, ο καθηγητής έδωσε τη δική του επιστημονική απάντηση, υπογραμμίζοντας πως: “αυτό για μένα σαφώς έχει λιγότερο κίνδυνο επιδημιολογικά. Ο βασικός κίνδυνος είναι ο συνωστισμός, ο οποίος γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί με το αραίωμα των ανθρώπων, με τις μάσκες, με την ισχυρή συμβουλή προς τις ευπαθείς ομάδες να μην πηγαίνουν στην Εκκλησία, αλλά να παρακολουθούν από την τηλεόραση”.

Εξηγώντας μάλιστα γιατί είναι μικρότερος ο κίνδυνος από τη Θεία Κοινωνία, ο κ. Βατόπουλος απάντησε στον παρουσιαστεί, λέγοντας: “Επειδή είναι τροφιμογενές νόσημα. Μεταδίδεται με την αναπνοή. Με σταγονίδια βασικά. Άρα δεν μεταδίδεται πίνοντας κάτι, μεταδίδεται αναπνέοντας κάτι” καταλήγοντας πως εκεί που θα πρέπει όλοι να επικεντρωθούν είναι ο συνωστισμός.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΠO ΤΟ 4.32 ΚΑΙ ΜΕΤΑ:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων