16/11/2020 16/11/2020 Τη σκληρή ανακοίνωση την οποία εξέδωσε σήμερα το πρωί η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και αναφέρεται σε όσους, με αφορμή την κοίμηση του Μητροπολίτη Λαγκαδά κυρού Ιωάννου, στοχοποιούν τη Θεία Κοινωνία και τους κληρικούς, κλήθηκε να σχολιάσει κατά τη σημερινή επίσημη ενημέρωση των συντακτών στο υπουργείο Τύπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Σε...
16 Νοεμβρίου, 2020 - 13:02
Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2020 - 16:39

Η απάντηση Πέτσα για την ανακοίνωση της Ι. Συνόδου

Διαδώστε:
Η απάντηση Πέτσα για την ανακοίνωση της Ι. Συνόδου

Τη σκληρή ανακοίνωση την οποία εξέδωσε σήμερα το πρωί η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και αναφέρεται σε όσους, με αφορμή την κοίμηση του Μητροπολίτη Λαγκαδά κυρού Ιωάννου, στοχοποιούν τη Θεία Κοινωνία και τους κληρικούς, κλήθηκε να σχολιάσει κατά τη σημερινή επίσημη ενημέρωση των συντακτών στο υπουργείο Τύπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου πως σχολιάζει την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου και συγκεκριμένα το χαρακτηρισμό νευρωτικοί όσοι καταφέρονται εναντίον της Εκκλησίας, ο κ. Πέτσας απάντησε: “Δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο. Η Εκκλησία έχει δείξει υπεύθυνη στάση όλη αυτή την περίοδο της πανδημίας”.

Απαντώντας για το ίδιο θέμα στην ερώτηση του δημοσιογράφου Πέτρου Μποτσαράκου του Star, είπε:

“Αυτό που εμείς κάνουμε ως υπεύθυνη κυβέρνηση είναι να συνεχίζουμε να ξέρουμε πραγματικά την πολύ εποικοδομητική στάση της Εκκλησίας όλο αυτό το χρονικό διάστημα, από το ξέσπασμα της πανδημίας μέχρι και σήμερα. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα στοχοποίησης απ’ ότι αντιλαμβανόμαστε αλλά υπάρχουν κατά καιρούς διάφορα ζητήματα που δοκιμάζουν συνήθειες, παραδόσεις και τον τρόπο τον οποίο συνηθίσαμε να λειτουργούμε όλο το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας των εξελίξεων από τον κορωνοϊό. Ενωμένοι, όλοι μαζί θα βγούμε από την κρίση και δεν χρειάζεται στοχοποίηση κανενός ούτε για λόγους θρησκείας, ούτε για άλλου τύπου αντιλήψεις”. 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Ιερά Σύνοδος: Σταματήστε να υβρίζετε την Θεία Κοινωνία

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων