15/12/2021 15/12/2021 Βαρύ πλήγμα τόσο για τον ίδιο προσωπικά όσο και για τους Αρκάδες χαρακτήρισε την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κυρού Ιερεμία ο Βουλευτής Αρκαδίας της Ν.Δ. και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Κωνσταντίνος Βλάσης. Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του: “Η κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως Ιερεμία ήταν ένα βαρύ πλήγμα για εμένα...
15 Δεκεμβρίου, 2021 - 12:32
Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2021 - 12:35

Βλάσης: Βαρύ πλήγμα η κοίμηση του Μητροπολίτη Ιερεμία

Διαδώστε:
Βλάσης: Βαρύ πλήγμα η κοίμηση του Μητροπολίτη Ιερεμία

Βαρύ πλήγμα τόσο για τον ίδιο προσωπικά όσο και για τους Αρκάδες χαρακτήρισε την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κυρού Ιερεμία ο Βουλευτής Αρκαδίας της Ν.Δ. και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Κωνσταντίνος Βλάσης.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του: “Η κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως Ιερεμία ήταν ένα βαρύ πλήγμα για εμένα προσωπικά, για όλους τους Αρκάδες, αλλά και για την Ορθοδοξία μας. Η φιλία μας ήταν τιμή για εμένα και ο λόγος του φάρος για τα βήματά μου. Δεσπότης απλός και προσιτός, που απέφευγε κάθε πολυτέλεια και υπερβολή διάγοντας βίο σχεδόν ασκητικό. Ιεράρχης φωτισμένος και δραστήριος, που πάντα βρισκόταν δίπλα στο ποίμνιο του”.

Ο κ. Βλάσης καταλήγει: “Πάνω απ´ όλα όμως ήταν αληθινός Άνθρωπος (με άλφα κεφαλαίο), που με το λόγο και τα έργα του συνέδραμε τις ψυχές των συνανθρώπων μας σε κάθε δυσκολία. Είναι πράγματι αναρίθμητες οι ιστορίες για το πώς αθόρυβα και διακριτικά έτεινε χείρα βοηθείας σ´ εκείνους που το είχαν ανάγκη. Θα μας λείψει και θα τον θυμόμαστε πάντα”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων