01/02/2021 01/02/2021 Με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομο συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός.  Όπως αναφέρει ο ίδιος με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σκοπός της συνάντησης ήταν η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την αποκατάσταση του ιερού ναού της...
01 Φεβρουαρίου, 2021 - 12:23
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2021 - 12:29

ΧΑΛΚΙΔΑ: Αναδεικνύεται ένα μοναδικό βυζαντινό μνημείο

Διαδώστε:
ΧΑΛΚΙΔΑ: Αναδεικνύεται ένα μοναδικό βυζαντινό μνημείο

Με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομο συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός. 

Όπως αναφέρει ο ίδιος με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σκοπός της συνάντησης ήταν η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την αποκατάσταση του ιερού ναού της Αγίας Παρασκευής.

“Ένα έργο ιδιαίτερης και πολυδιάστατης αξίας, αφού διασώζεται και αναδεικνύεται ένα μοναδικό βυζαντινό μνημείο της εποχής του Ιουστινιανού (5ος αιώνας), που ανακατασκευάστηκε στην τελική του μορφή τον 13ο αιώνα”, σημειώνει ο κ. Σπανός.

Υπενθυμίζεται πως η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, είχε επισκεφθεί τον ναό στις αρχες Σεπτεμβρίου του 2020.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων