25/09/2022 25/09/2022 «Ο ήρωας της Ελληνικής Επανάστασης Γεωργάκης Ολύμπιος υπήρξε πρότυπο Έλληνα πατριώτη, ο οποίος με απαράμιλλη αυταπάρνηση και αυτοθυσία δόθηκε ψυχή τε και σώματι στον αγώνα της Ελευθερίας. Ολόκληρη η ζωή αυτού του ηρωικού τέκνου της Θεσσαλίας ήταν μια προσφορά για την πατρίδα». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά...
25 Σεπτεμβρίου, 2022 - 20:40
Τελευταία ενημέρωση: 25/09/2022 - 20:42

Χαρακόπουλος στο Λιβάδι Ελασσόνας: Ο Γεωργάκης Ολύμπιος πρότυπο της αδούλωτης ελληνικής ψυχής!

Διαδώστε:
Χαρακόπουλος στο Λιβάδι Ελασσόνας: Ο Γεωργάκης Ολύμπιος πρότυπο της αδούλωτης ελληνικής ψυχής!

«Ο ήρωας της Ελληνικής Επανάστασης Γεωργάκης Ολύμπιος υπήρξε πρότυπο Έλληνα πατριώτη, ο οποίος με απαράμιλλη αυταπάρνηση και αυτοθυσία δόθηκε ψυχή τε και σώματι στον αγώνα της Ελευθερίας. Ολόκληρη η ζωή αυτού του ηρωικού τέκνου της Θεσσαλίας ήταν μια προσφορά για την πατρίδα».

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την εκδήλωση προς τιμήν του ήρωα του 1821 Γιωργάκη Ολύμπιου, που πραγματοποιήθηκε στη γενέτειρά του, το Λιβάδι Ελασσόνας.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά τη Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, συμμετείχε στην επιμνημόσυνη δέηση, στον ανδριάντα του ήρωα, που τέλεσε ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, εκπροσώπων του κοινοβουλίου, της αυτοδιοίκησης, των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας και πλήθους κόσμου.

Στο πάνθεον των Ηρώων

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στη δήλωσή του χαρακτήρισε τον Γιωργάκη Ολύμπιο «αδούλωτη ψυχή, που χωρίς ίχνος ιδιοτέλειας, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή κάθε μάχης κατά της τυραννίας, στη Σερβία δίπλα στον Καραγιώργη, στον ρωσοτουρκικό πόλεμο δίπλα στον Κουτούζωφ, στην επανάσταση στην Μολδοβλαχία δίπλα στον Υψηλάντη.

Αγωνίστηκε μέχρι και την ύστατη στιγμή και προτίμησε μετά την ήττα των ελληνικών δυνάμεων στις παραδουνάβιες ηγεμονίες, αντί να μην πέσει αιχμάλωτος στα χέρια των διωκτών του να ανατιναχθεί μαζί με τους συντρόφους του, στη Μονή Σέκκου της Μολδαβίας.

Πέθανε πριν δει να πραγματοποιείται το όραμα της ελευθερίας της πατρίδας. Όμως και στη δική του θυσία ο πόθος του Γένους έγινε πραγματικότητα. Αναμφίβολα, η μορφή του Γιωργάκη Ολύμπιου συγκαταλέγεται στο πάνθεον των Ηρώων μας, και θα μένει εσαεί φωτεινό παράδειγμα ενός μεγάλου Έλληνα».

Τα μηνύματα Μητσοτάκη από ΟΗΕ

Ο κυβερνητικός βουλευτής, με την ευκαιρία της εκδήλωσης μνήμης για τον ήρωα Γιωργάκη Ολύμπιο, υπογράμμισε ότι «η παρούσα συγκυρία είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, λόγω της απροκάλυπτης επιθετικότητας της Τουρκίας. Οι πρωτοφανείς δηλώσεις εκ μέρους της τουρκικής ηγεσίας, με ξεκάθαρες απειλές, πρέπει όλους να μας αφυπνίσουν. Με ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα, και κυρίως με πνεύμα εθνικής ενότητας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε ιταμή πρόκληση. Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΟΗΕ, έστειλε τα κατάλληλα μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Η Ελλάδα δεν διακατέχεται από καμία εχθρότητα έναντι κανενός, και βεβαίως ούτε του τουρκικού λαού, αλλά είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, εφόσον απειληθούν, με κάθε τρόπο».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων