07/10/2021 07/10/2021 Με αισθήματα πνευματικής χαράς ο Στρατηγός του Δ΄ Σώματος Στρατού, οι Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί και οι Υπαξιωματικοί υποδέχθηκαν αντίγραφο της πανσεβάσμιας, θαυματουργής και ιστορικής Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Πυροβοληθείσας από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. ΞΑΝΘΗ – ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ραφαήλ Γεωργιάδης  Το αντίγραφο μετέφεραν οι Βατοπαιδινοί Πατέρες και η υποδοχή έγινε στην Πύλη του...
07 Οκτωβρίου, 2021 - 14:32
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2021 - 15:02

Υποδοχή Αντιγράφου Ιεράς Εικόνας Παναγίας Πυροβοληθείσας στο Δ΄ Σώμα Στρατού

Διαδώστε:
Υποδοχή Αντιγράφου Ιεράς Εικόνας Παναγίας Πυροβοληθείσας στο Δ΄ Σώμα Στρατού

Με αισθήματα πνευματικής χαράς ο Στρατηγός του Δ΄ Σώματος Στρατού, οι Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί και οι Υπαξιωματικοί υποδέχθηκαν αντίγραφο της πανσεβάσμιας, θαυματουργής και ιστορικής Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Πυροβοληθείσας από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

ΞΑΝΘΗ – ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ραφαήλ Γεωργιάδης 

Το αντίγραφο μετέφεραν οι Βατοπαιδινοί Πατέρες και η υποδοχή έγινε στην Πύλη του Δ΄ Σώματος Στρατού από τον Πρωτοσύγκελλο και εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης (ο οποίος λόγω Ιεραρχίας βρίσκεται στην Αθήνα) αρχιμανδρίτη Σωφρόνιο Γκουτζίνη, τον Στρατηγό Διοικητή του Δ’ Σώματος, ιερείς τις Ι. Μητροπόλεως και Στρατιωτικούς Ιερείς.

Στη συνέχεια, με τους ρυθμούς της φιλαρμονικής μπάντας του Στρατού μετέβησαν στο Παρεκκλήσιο του Στρατοπέδου, όπου τελέστηκε μικρή δέηση.

Μετά το πέρας της δέησης, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος π. Σωφρόνιος καλώς όρισε και ευχαρίστησε τους Βατοπαιδινούς Πατέρες για την μεταφορά της Ιεράς Εικόνος στην πόλη της Ξάνθης.

Ο εκπρόσωπος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Ιερομόναχος Μάξιμος Βατοπαιδινός ευχαρίστησε αρχικά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης, στη συνέχεια τον Στρατηγό και όλους τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και τα στελέχη του Στρατοπέδου για την υποδοχή.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ιστορία της Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Πυροβοληθείσας, που βρίσκεται στην εξωτερική πύλη της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.

Από πλευράς του, ο Στρατηγός Διοικητής Χουδελούδης Άγγελος ευχαρίστησε τους προκατόχους του, Στρατηγούς Άγγελο Ιλαρίδη και Γεώργιο Κωστίδη, που με πρωτοβουλία τους και με τη συμμετοχή του Στρατιωτικού Ιερέως Πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Κατσαρέλη παρακάλεσαν τον Καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, γέροντα Εφραίμ, για την αγιογράφηση της εικόνας και την αποστολή της στο Στρατόπεδο.

«Μόλις τελειώσαμε μια δύσκολη σειρά ασκήσεων, η οποία ήρθε εις πέρας χωρίς κανένα πρόβλημα. Η Παναγία μας έδειξε πως ήταν εκεί και μας προστάτευε» σημείωσε ο Στρατηγός.

Στην υποδοχή παρευρέθηκε ο Δήμαρχος της Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης, καθώς και εκπρόσωποι από όλα τα Σώματα ασφαλείας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων