14/12/2019 15/12/2019 Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, ενόψει της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας, εντός του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως Θεσσαλονίκης. Στο τέλος της ακολουθίας του Όρθρου ο Σεβασμιώτατος, μαζί με τη Διοίκηση του Στρατιωτικού...
14 Δεκεμβρίου, 2019 - 15:55
Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2019 - 11:31

Υποδοχή της Φοβεράς Προστασίας στο 424 Γ.Σ.Ν.Ε. Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Υποδοχή της Φοβεράς Προστασίας στο 424 Γ.Σ.Ν.Ε. Θεσσαλονίκης

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, ενόψει της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας, εντός του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως Θεσσαλονίκης.

Στο τέλος της ακολουθίας του Όρθρου ο Σεβασμιώτατος, μαζί με τη Διοίκηση του Στρατιωτικού Νοσοκομείου και τον πιστό λαό του Θεού, υποδέχθηκαν αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας, της επικαλουμένης «Φοβεράς Προστασίας» εκ της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, στην είσοδο του Ναού. Το ιερό εικόνισμα μετέφερε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος και πατέρες της Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος στο εμπνευσμένο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο νόημα της μεγάλης δεσποτικής εορτής την οποία θα εορτάσει σε λίγες μέρες όλη η Ορθοδοξία, καθώς και στο πρόσωπο της Παναγίας Μητέρας μας, την προστασία της οποίας επικαλέσθηκε τόσο για το γένος μας όσο και τον καθέναν από μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την προσφορά τους τον Διευθυντή του Νοσοκομείου, Ταξίαρχο κ. Μιχαήλ Ιωσηφίδη, τους Υποδιευθυντές, τη Διευθύνουσα, τον ιερέα, τους ιατρούς, το προσωπικό και όλους όσοι υπηρετούν με θυσιαστικό πνεύμα στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο, τον παρόντα Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Κούτρα και όλους όσοι συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, ενώ προέστη της Λιτανείας της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας και της ενθρόνισης της σε όμορφο ξυλόγλυπτο προσκυνητάρι στην είσοδο του Νοσοκομείου, για να υποδέχεται τους δοκιμασμένους και πονεμένους συνανθρώπους μας.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων