ORTHODOXIA REAL TIME NEWS FEED:
Select Language
MENU
PERSONAL NEWS ALARM ΕΓΓΡΑΦΗ
26.02.2019 | 17:12
Dorëzim dhiakoni nga Mitropoliti i Korçës Hirësia e Tij imzot † Joani!

  Gëzim i madh sot në Mitropolinë e Shenjtë Korçë por dhe në të gjithë Kishën Orthodhokse pasi në Katedralen Ngjallja u dorëzua në dhiakon Harallamb Biba nga Mitropoliti i Korçës Hirësia e Tij imzot Joani. Kisha ishte e tejmbushur nga besimtarë dhe pas konfirmimit të atit shpirtëror të Harallambit se ai është i denjë…

26.02.2019 | 17:02
Përfundojnë punimet në kishën “Fjetja e Hyjlindëses”, Kosinë, Përmet

Përfundojnë punimet restauruese në kishën “Fjetja e Hyjlindëses”, në fshatin Kosinë, Përmet Pothuajse pas një viti, në gusht 2018, përfunduan punimet e restaurimit në kishën “Fjetja e Hyjlindëses” në Kosinë të Përmetit. Hartimi i projektit të restaturimit dhe mbikëqyrja e realizimi i punimeve u bë nga Bërthama e Trashëgimisë Kulturore e Kishës Orthodhokse Autoqefale të…

19.02.2019 | 22:58
E Diela e doganierit dhe fariseut nga Kryepiskopi Anastas

Predikimi i së Dielës – E Diela e doganierit dhe fariseut (Llk. 18:10-14) – nga Kryepiskopi Anastas, Katedralja “Ngjallja e Krishtit”, Tiranë, 17.02.2019. 

19.02.2019 | 22:56
E martë, 19 shkurt 2019 – Shenjtori i ditës. Apostujt Arkipi, Filimoni, Apfia nga të 70-t. Dëshmore e re Filothea.

– Apostull Arkipi – Shën Arkipi ishte biri i shën Filemonit dhe Apfias, e njësoj si ata, një dishepull i apostull Pavlit, që e quan “ushtari ynë trim” (Filem. 2). Banoi në Kolosait dhe predikonte atje me Filemonin Lajmin e Mirë dhe ka mundësi që shërbente si prift për kishën që mblidhej në shtëpinë e…

18.02.2019 | 19:53
Berat, restaurohet afresku në kupolën e kishës së Shën Triadhës (FOTO)

Ikonat dhe afresket ne vendin tonë tashmë po restaurohen nga specialistët për të qenë sa më të mirëmbajtura pasi ato tregojnë vlerën e besimeve fetare në vendin tonë dhe po kthehen në atraksion të turizmit religjoz. Specialistët e sektorit të artit në DRKK Berat pas shumë ditësh e muaj pune me kujdes dhe përkushtim rifituan…

18.02.2019 | 19:18
Rehovë, dokumentim grafik për restaurimin e kishës së Shën Kollit (FOTO)

Rehova, një prej perlave të Kolonjës dhe një thesar ende i pazbuluar është destinacioni turistik i cili ofron për vizitorët traditën, historinë dhe mikpritjen. Specialistët e DRKK Korçë kanë realizuar dokumentimin grafik dhe fotografik si dhe rilevimin e kishës së Shën Kollit në fshatin Rehovë. Ata evidentuan problematikat e objektit për të vazhduar me projektin…

18.02.2019 | 18:45
Kishë e Shën Kollit në Kurjan, pasuri e çmuar për tërë zonën e Myzeqesë

Monumentet e kulturës dhe vendet e kultit po përgatiten për të pritur turistët vendas dhe të huaj në këtë fillim sezoni turistik. Institucionet dhe ekspertët përgjegjës për këto monumente po inspektojnë nga afër gjendjen e tyre, duke kontribuar si në mirëmbajtje gjithashtu dhe në rijetëzimin e tyre. Një tjetër destinacion i denjë dhe gjithashtu vend…

17.02.2019 | 17:43
Intervista Me Metropolitin E Korçës, Joan

«… Zoti nuk na ka thënë që s’do keni vështirësi, por na ka dhënë mundësinë për t’i mundur vështirësitë dhe për t’u përballur me to. Dhe nëse Zoti do të jetë i pranishëm në vendin tonë, gjithçka është e mundshme…» (Radio «Ngjallja»)

13.02.2019 | 17:33
Restaurohet ikona “Mbledhja e Kryeengjëjve” (FOTO)

Restaurimet dhe mirëmbajtja e ikonave fetare, si pjesë e trashëgimisë kulturore po merr vëmendje çdo ditë e më shumë. Institucionet përkatëse dhe specialistët për mirëmbajtjen e këtyre ikonave po bëjnë restaurimin e tyre për t’i bërë ato të denja për të treguar si vlerën, edhe historinë që ato bartin. Në laboratorin e restaurimit të veprave…

Τα σημαντικότερα νέα