ORTHODOXIA REAL TIME NEWS FEED:
Select Language
MENU
PERSONAL NEWS ALARM ΕΓΓΡΑΦΗ
29.05.2019 | 15:48
FOTO/Pas 31 vitesh, restaurim i Kishës së Shën Kollit në Shelcan të Elbasanit

Kisha e Shën Kollit, në fshatin Shelcan të Elbasanit do t’i nënshtrohet restaurimit pas evidentimit dhe dokumentimit të problematikave nga ana e specialistëve të Institutit të Monumenteve të Kulturës. Specialistët kanë kryer një inspektim në ku kanë evidentuar probleme si nga ana strukturore, ashtu dhe degradime të materialeve. Nga ndërtesa e vjetër në këtë Kishë,…

28.05.2019 | 12:33
Drita dhe gëzimi i Ngjalljes ka qënë i pranishm në atmosferën e mitropolisë së Elbasanit

Krishti u Ngjall! Drita dhe gëzimi i Ngjalljes ka qënë i pranishm në atmosferën e mitropolisë së Elbasanit, e cila ishte e mbushur plot me të rinj të motivuar dhe gëzim të papërshkruar nën mbulesën e dashurisë së Perëndisë. Më datë 25. 05.2019 me bekimin e mitropolitit të Elbasanit, Shpatit dhe Librazhdit imzot Andonit në…

27.05.2019 | 18:20
Aktivitet shpirtëror: “Rinia si dhuratë e Zotit”

Drita dhe gëzimi i Ngjalljes ka qënë i pranishm në atmosferën e mitropolisë së Elbasanit, e cila ishte e mbushur plot me të rinj të motivuar dhe gëzim të papërshkruar nën mbulesën e dashurisë së Perëndisë. Më datë 25. 05.2019 me bekimin e mitropolitit të Elbasanit, Shpatit dhe Librazhdit imzot Andonit në manastirin e hirshëm…

27.05.2019 | 18:07
Mësimdhënia për fëmijët me aftësi të kufizuara

U zhvillua Konferenca I e Zhvillimit Profesional të Mësuesve të Arsimit Parashkollor të Fondacionit “Fryma e Dashurisë” Më 25 maj 2019, në ambientet e shkollës Shqiptaro-Amerikane “Protagonistët”, u zhvillua Konferenca e zhvillimit profesional të mësueseve të arsimit parashkollor me temë: “Mësimdhënia për fëmijët me aftësi të kufizuar”. Në të morën pjesë 60 mësuese të 20…

26.05.2019 | 23:08
Qyteti im, “Manastiri i Shën Kozmait”

Në fshatin Kolkondas të Fierit, ndodhet Manastiri me emrin e Shën Kozmait, një ansambël monumental në buzë të Semanit gati 10 kilometra nga Fieri, që lidhet me sundimtarin e jugut të Shqipërisë, Ali Pashë Tepelena. Ndërtimi i Manastirit është bërë me porosinë dhe ndihmën e këtij sundimtari shqiptar në dhjetëvjeçarin e dytë të shekullit të…

25.05.2019 | 16:54
Inspektim në Kishën e Shën Kollit, Shelcan, Elbasan

Specialistët e Institutit të Monumenteve të Kulturës kanë kryer një inspektim në Kishën e Shën Kollit, në fshatin Shelcan, Elbasan. Kisha e Shën Kollit në Shelcan është një kapelë njënefshe, e cila përbën një nga tipologjitë e para ndërtimore të arkitekturës pasbizantine në Shqipëri. Afresket e saj janë realizuar nga dora e një prej personaliteteve…

24.05.2019 | 20:15
Berat, përurohet autoguida turistike në 4 gjuhë në muzeun “Onufri”

Ministrja e Kulturës, Elva Margariti ka përuruar sot sistemin autoguidë në katër gjuhë në muzeun “Onufri”, përmes të cilit turistët do të kenë shansin të zbulojnë muzeun dhe kryeveprat e tij, përmes gjuhëve shqip, italisht, anglisht dhe gjermanisht. “Histori të jashtëzakonshme fshihen pas së kuqes së Onufrit, portreteve dhe alegorive të Çetirëve e simboleve të…

23.05.2019 | 17:32
Pelegrinazh shpirtëror: «Shtigjet e Shpresës»

Përjetojmë së bashku gëzimin e Ngjalljes, që të jemi instrumentat e tij në botë! Krishti u Ngjall! Që prej tetorit të vitit 2018 dy grupe komunitare, përkatësisht të famullisë së Kishës “Shën Dhimitri”, të fshatit Shtërmen dhe të famullisë së Kishës “Ngjitja e Zotit Krisht në qiej”, në fshatin Gjinar, u angazhuan me projektin “Shtigjet…

23.05.2019 | 17:18
Takim me të rinjtë e grupit rinor Orthodhoks – Gjinar

I ftuar në këtë takim ishte profesori i historisë dhe ish drejtori i gjimnazit «Kostandin Shpataraku»-Gjinar, z. Filip Bërdufi, i cili ndau me të rinjtë historinë, traditën, kulturën dhe vlerat e besimit orthodhoks për zonën e Shpatit. Të rinjtë u njohën me vlerat e vendit të tyre nëpërmjet dëshmive faktike të siguruara nga hulumtimet e…

Τα σημαντικότερα νέα