27/02/2019 27/02/2019 Για σύγχρονους Ιούδες έκανε λόγο κληρικός στη Βέροια. Πιο συγκεκριμένα σε αναζήτησή μας σε τοπική ιστοσελίδα της Βέροιας βρήκαμε τη μαρτυρία ενός πιστού που αποτυπώθηκε στην τοπική ιστοσελίδα “laosnews.gr” και παραθέτουμε το ακόλουθο απόσπασμα όσον αφορά στην παρουσία αλλά και την απήχηση στους πιστούς ενός κληρικού της περιοχής. Αναλυτικότερα αναφέρονται τα εξής: “Ένα λεπτό πριν...
27 Φεβρουαρίου, 2019 - 18:24
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2019 - 18:34

Ιούδας και Ιούδες ανά τον Χρόνο, η μαρτυρία ενός κληρικού

Διαδώστε:
Ιούδας και Ιούδες ανά τον Χρόνο, η μαρτυρία ενός κληρικού

Για σύγχρονους Ιούδες έκανε λόγο κληρικός στη Βέροια. Πιο συγκεκριμένα σε αναζήτησή μας σε τοπική ιστοσελίδα της Βέροιας βρήκαμε τη μαρτυρία ενός πιστού που αποτυπώθηκε στην τοπική ιστοσελίδα “laosnews.gr” και παραθέτουμε το ακόλουθο απόσπασμα όσον αφορά στην παρουσία αλλά και την απήχηση στους πιστούς ενός κληρικού της περιοχής. Αναλυτικότερα αναφέρονται τα εξής: “Ένα λεπτό πριν τελειώσει η Κυριακάτικη λειτουργία στην Παναγία Κυριώτισσα, ο προϊστάμενος του Ναού πατήρ Σωφρόνιος Φάκας, ανήγγειλε προς τους εκκλησιαζόμενους οι οποίοι ήσαν ουκ ολίγοι λόγω των τριών μνημόσυνων, (μέσα σ αυτούς παρευρίσκετο και Βουλευτής του Νομού μας) , κάποιες ανακοινώσεις που αφορούσαν το πρόγραμμα των λειτουργιών της καινούριας εβδομάδας και το πιο σημαντικό … ότι στους Κυριακάτικους διαλόγους που συνηθίζονται κάθε Κυριακή στις επτά το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης, ομιλητής θα ήταν η αφεντιά του, όπου και μας προσκαλούσε να παραστούμε εάν φυσικά μπορούσαμε. Θέμα της Διάλεξης –ομιλίας του θα ήταν ο τίτλος , «΄Ιούδας και ΄Ιούδες ανά τον Χρόνο». Επίκαιρο σκέφτηκα δυνατά και στράφηκα ασυναίσθητα προς τον Βουλευτή ο οποίος στο άκουσμα του τίτλου χαμογέλασε, λες και δεν τον αφορούσε. Θα είναι ενδιαφέρουσα η ομιλία του και θα πάω οπωσδήποτε σκέφθηκα, εξ άλλου δεν χάνεις ποτέ όταν συνομιλείς μαζί του ή όταν τον ακούς να κάνει κήρυγμα. Χείμαρρος με ευφράδεια λόγου και γνώσεων σωστός καταπέλτης προς τους Ιουδαϊζοντες και του Νικολαϊζοντες. Δεν χαρίζεται σε κανέναν και είναι πολύ αγαπητός για τον ευθυτενή και ειλικρινή λόγο του, άσχετα εάν από ορισμένους παρεξηγείται για την αυστηρότητα και αμετακίνητη θέση του σε δογματικά και Θεολογικά ζητήματα.

Ήταν όπως το περίμενα! Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου ήταν κατάμεστη από ακροατές, που αδημονούσαν την ομιλία και το ποιοτικό πηγαίο χιούμορ του. Βέβαια πριν ακόμη αρχίσει, φανταζόμουν περίπου ποιο θα ήταν το περιεχόμενο της ομιλίας του και δεν έπεσα έξω! Η κεντρική ιδέα όπως θα λέγαμε στα μαθητικά μας χρόνια ,είχε αποδέκτες όχι μόνο τον προδότη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού Ιούδα Ισκαριώτη (ο οποίος μέχρι τέλους μπορούσε να σωθεί εάν μετανοούσε όπως ο ληστής, πλην όμως δεν το έκανε, απλώς μεταμελήθηκε και απελθών απήξατο),αλλά και κάθε Ιούδα διαχρονικό. Αυτοί είναι άνθρωποι εντός και εκτός Εκκλησίας , είναι πολιτικοί, σύγχρονοι Εφιάλτες που επιζητώντας δήθεν την ειρήνη, ξεπούλησαν αυτό για το οποίο ποτέ δεν αγωνίστηκαν, αυτό που ποτέ δεν αγάπησαν, επίσης είναι άλλοι οικουμενιστές, εκσυχρονιστές, κατ όνομα Χριστιανοί, εγωπαθείς, υποκριτές, αιρετικοί, κακόβουλοι, δόλιοι ,κακεντρεχείς, φιλάρεσκοι, φιλόδοξοι που αντί πινακίου φακής σε προδίδουν ανά πάσα στιγμή. Είναι αυτοί που δεν έχουν φρένο στην ζωή τους ,δεν έχουν «μπέσα» ,είναι οι Ιούδες ανά τους αιώνες. Βέβαια το τέλος αυτών θα είναι όπως του Πήλιου Γούση ,του Εφιάλτη και άλλων. Θα είναι τέλος τρομερό και Θλιβερό”. Τέλος έκλεισε βουρκώνοντας με την παραίνεση ότι εάν δεν αντισταθούμε στους κάθε λογής προδότες της πίστης μας, της θρησκείας μας, του Χριστού μας και της Πατρίδας μας θα έχουμε τέλος οικτρό! Γι΄αυτό επιβάλλεται επαγρύπνηση και διαρκής αγώνας για να περισώσουμε ότι απέμεινε, κατέληξε ο π. Σωφρόνιος.

Γ.Ε

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων