31/10/2018 31/10/2018 Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στα πλαίσια της φιλανθρωπικής της δραστηριότητας ,συνεχίζει και φέτος για τρίτη χρονιά τη διακονία  στο κέντρο κράτησης Τοξικομανών στον Ελαιώνα Θηβών. Οι επισκέψεις γίνονται σε εβδομαδιαία βάση. Η παρουσία της εθελοντικής ομάδος «από καρδιάς» και η απασχόληση των κρατουμένων είναι μέρος της θεραπείας τους στον αγώνα που δίνουν...
31 Οκτωβρίου, 2018 - 15:17

Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο πλευρό των Τοξικομανών

Διαδώστε:
Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο πλευρό των Τοξικομανών

Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στα πλαίσια της φιλανθρωπικής της δραστηριότητας ,συνεχίζει και φέτος για τρίτη χρονιά τη διακονία  στο κέντρο κράτησης Τοξικομανών στον Ελαιώνα Θηβών.
Οι επισκέψεις γίνονται σε εβδομαδιαία βάση.
Η παρουσία της εθελοντικής ομάδος «από καρδιάς» και η απασχόληση των κρατουμένων είναι μέρος της θεραπείας τους στον αγώνα που δίνουν από τις εξαρτήσεις, αλλά και η βελτίωση με τη προσωπική τους εργασία των συνθηκών της ζωής τους.
Οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται εκεί όπως περιγράφει η ομάδα διακονίας είναι οι ακόλουθες:
”Θέλουμε να δημιουργήσουμε μαζί με τους κρατουμένους μικρές κατασκευές (ο πρώτος κύκλος κατασκευών αφορά την αγγειοπλαστική).
Η σκέψη μας είναι: οι κατασκευές να διατίθεται σε κάποιο φιλανθρωπικό παζάρι και στη συνέχεια να αγοράζονται με τα χρήματα από τη διάθεσή τους, συσκευές που θα βελτιώνουν την ίδια τη ζωή τους.
Παράλληλα όμως η παρουσία μας θα θέλαμε να είναι μία υπενθύμιση σε αυτούς τους ανθρώπους πως η προσπάθειά τους και ο αγώνας τους μας νοιάζει, και θέλαμε να σταθούμε δίπλα τους με κάθε τρόπο ώστε με τη δύναμη της αγάπης του Θεού, να ξαναβρούν τη δική τους πορεία.”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων