07/06/2023 07/06/2023 Ένας χρόνος συμπληρώνεται αύριο από την εκτέλεση του θανατοποινίτη Φράνκ Άτγουντ, ο οποίος είχε βαπτιστεί λαμβάνοντας το όνομα Αντώνιος και λίγο πριν την εκτέλεση της ποινής του έλαβε το μοναχικό σχήμα με το όνομα Εφραίμ. Ο μοναχός Εφραίμ εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση, την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022, στην Αριζόνα των ΗΠΑ, στις 10:16 π.μ. τοπική...
07 Ιουνίου, 2023 - 11:13
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2023 - 15:12

Αποκαλυπτικό βίντεο για το έγκλημα του θανατοποινίτη της Αριζόνας, ο οποίος έγινε μοναχός λίγο πριν την εκτέλεσή του

Διαδώστε:
Αποκαλυπτικό βίντεο για το έγκλημα του θανατοποινίτη της Αριζόνας, ο οποίος έγινε μοναχός λίγο πριν την εκτέλεσή του

Ένας χρόνος συμπληρώνεται αύριο από την εκτέλεση του θανατοποινίτη Φράνκ Άτγουντ, ο οποίος είχε βαπτιστεί λαμβάνοντας το όνομα Αντώνιος και λίγο πριν την εκτέλεση της ποινής του έλαβε το μοναχικό σχήμα με το όνομα Εφραίμ.

Ο μοναχός Εφραίμ εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση, την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022, στην Αριζόνα των ΗΠΑ, στις 10:16 π.μ. τοπική ώρα (20:16 ώρα Ελλάδος). Η Ιερά Μονή Μαχαιρά δημιούργησε ένα βίντεο με την ακριβή σειρά με την οποία διαδραματίστηκαν όλα τα γεγονότα: από την απαγωγή της Vicki Lin Hoskinson, μέχρι και την εκτέλεση του Φρανκ, καταθέτοντας αρκετά τεκμήρια που αποδεικνύουν την αθωότητά του, ως προς αυτό το έγκλημα, το οποίο ο ίδιος αρνήθηκε ότι διέπραξε.

Όπως αναφέρουν οι δημιουργεί του βίντεο σκοπός δεν ήταν να παραθέσουν όλα τα στοιχεία εδώ, αλλά να μπει η μπερδεμένη αυτή ιστορία, σε κάποια σειρά και ταυτόχρονα να κοινοποιηθούν αντικειμενικά όλα τα τεκμήρια, ακόμα και εκείνα που το FBI για δικούς τους λόγους, ποτέ δεν αποκάλυψαν στο κοινό.

Παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες των δικηγόρων του να μετατραπεί η θανατική ποινή σε ισόβια κάθειρξη ή να αναβληθεί η εκτέλεσή του εξαιτίας του ότι έπασχε από μιας μορφής εκφυλιστικής πάθησης στη σπονδυλική στήλη η οποία θα του προκαλούσε επώδυνο και βασανιστικό πόνο κατά την χορήγηση της θανατηφόρας ένεσης, τελικά οι εισαγγελείς της Αριζόνα αρνήθηκαν και η καταδίκη εκτελέστηκε. Αύριο στην Ιερά Μονή του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού μοναχού Εφραίμ.

Η επικοινωνία με τους Μητροπολίτες Λεμεσού και Ναυπάκτου

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος είχαν κάνει έκκληση για προσευχή για τον μοναχό Εφραίμ έτσι ώστε να του δώσει ο Θεός δύναμη και να αντέξει τις δύσκολες μέρες και ώρες. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο Ιεράρχες συνδέονταν με τον Αντώνιο ο οποίος γνώρισε την Ορθοδοξία μέσα από την φυλακή και είχε επικοινωνία δια αλληλογραφίας μαζί τους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου είχε αποκαλύψει αποκλειστικά στην Pemptousia TV και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο τον τρόπο με τον οποίο ήρθαν σε επικοινωνία και το περιεχόμενο των δύο πρώτων επιστολών που του είχε αποστείλει.

Η ζωή, η καταδίκη και η γνωριμία με την Ορθοδοξία

Ο Φρανκ Άτγουντ γεννήθηκε στο Los Angeles το 1956. Μετά από ελπιδοφόρο πορεία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στον αθλητισμό, φοίτησε στην φημισμένη στρατιωτική ακαδημία Μπρέντγουντ όπου, κατά την πρώιμη εφηβεία, κακοποιήθηκε σεξουαλικά και ενεπλάκη σε παραβατικές πράξεις, θέτοντας σε κίνδυνο την ψυχική και σωματική του ακεραιότητα. Για δεκαοκτώ χρόνια μπαινόβγαινε συχνά στις φυλακές, δρώντας παράλληλα ως μέλος εγκληματικών οργανώσεων και εμπλεκόμενος με τον αποκρυφισμό, με τον οποίον όμως ουδέποτε ασχολήθηκε τελετουργικά.

Το 1984 συνελήφθη για την απαγωγή και την δολοφονία της μόλις 8 ετών, Βίκυ Λιν Χόσκινσον, πράξεις τις οποίες δεν έχει διαπράξει, όπως με αδιάσειστα τεκμήρια αποδεικνύει στο βιβλίο του «Φως μέσα από τα κάγκελα». Παρ’ όλα ταύτα, για διαφόρους λόγους τα τεκμήρια αυτά δεν έγιναν αποδεκτά από τα δικαστήρια των Η.Π.Α. και το 1987 καταδικάστηκε σε θάνατο. Δεν έπαψε ποτέ, ωστόσο, να δηλώνει ότι είναι αθώος: «Σας λέω από την καρδιά μου, είμαι αθώος γι’ αυτό το έγκλημα.»

Μια προτεστάντης κοπέλα η Ραχήλ, που παρακολούθησε όλη την δικαστική πορεία του Φρανκ, αντιλήφθηκε ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν αθώος. Επικοινώνησε μαζί του με σκοπό να τον στηρίξει και να του ενισχύσει την πίστη προς τον Χριστό. Μέσα από την επικοινωνία αυτή αναπτύχθηκε η πραγματική αγάπη μεταξύ τους και το 1991 παντρεύτηκαν μέσα στην φυλακή.

Το 1998 ο Φρανκ ανακάλυψε μέσω ενός βιβλίου την ύπαρξη του ιερομόναχου Αθανάσιου (νυν Μητροπολίτη Λεμεσού) που τότε ήταν ηγούμενος της Μονής Μαχαιρά. Μετά από αλληλογραφία που είχαν, ο π. Αθανάσιος του έστειλε αρκετά βιβλία για την ορθόδοξη πίστη. Ταυτόχρονα τον έφερε σε επαφή με το μοναστήρι του γέροντος Εφραίμ στην έρημο της Αριζόνας. Από τότε ο ηγούμενος Παΐσιος τον επισκεπτόταν τακτικά και τον βοήθησε να ακολουθήσει την ζωή ενός έγκλειστου ασκητή, ενώ παράλληλα τον βάπτισε (2000) και του έδωσε το όνομα Αντώνιος. Αργότερα και η ίδια η Ραχήλ βαπτίστηκε (2007) και έλαβε το όνομα Σάρρα. Ο Αντώνιος είχε συχνή αλληλογραφία με τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο και τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο.

Ο Φρανκ κατά την διάρκεια της μακροχρόνιας φυλάκισής του έκανε ανώτατες σπουδές στις τέχνες, στην αγγλική γλώσσα, στη νομική και στη θεολογία.

Μετά από σχεδόν σαράντα χρόνια φυλάκισης, το ανώτατο δικαστήριο της Αριζόνας, εξέδωσε στο όνομά του ένταλμα εκτέλεσης για την 8η Ιουνίου 2022. Ο Φρανκ Άτγουντ ήταν ο δεύτερος κρατούμενος που εκτελέστηκε μέσα στο 2022 μετά από μία περίοδο 8ετούς παύσης των εκτελέσεων στην πολιτεία αυτή των ΗΠΑ, λόγω της θύελλας αντιδράσεων που είχε προκαλέσει ο μαρτυρικός θάνατος του θανατοποινίτη Τζο Γουντ το 2014.

Διαβάστε επίσης: 

Στη Μονή του Αγίου Αντωνίου Αριζόνας αναπαύεται ο θανατοποινίτης που έγινε μοναχός

Εκτελέστηκε ο Ορθόδοξος θανατοποινίτης Αντώνιος στην Αριζόνα – Έλαβε το μοναχικό σχήμα πριν την εκτέλεση

Ο θανατοποινίτης Αντώνιος στην Αριζόνα έλαβε το μοναχικό σχήμα λίγο πριν εκτελεστεί – Η ζωή, η καταδίκη και η γνωριμία με την Ορθοδοξία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων