24/08/2020 24/08/2020 Η Απόδοσις της Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου εορτάστηκε στην πανηγυρίζουσα ομώνυμο Ιερά Μονή της Μαλεβής στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας, τηρουμένων των μέτρων προλήψεως κατά της πανδημίας του κορονοιού. Την παραμονή της εορτής 22 Αυγούστου στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας. Την Κυριακή...
24 Αυγούστου, 2020 - 15:36
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2020 - 14:51

“Η Παναγία η Μαλεβή να προστατεύει την πατρίδα μας”

Διαδώστε:
“Η Παναγία η Μαλεβή να προστατεύει την πατρίδα μας”

Η Απόδοσις της Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου εορτάστηκε στην πανηγυρίζουσα ομώνυμο Ιερά Μονή της Μαλεβής στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας, τηρουμένων των μέτρων προλήψεως κατά της πανδημίας του κορονοιού.

Την παραμονή της εορτής 22 Αυγούστου στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας.

Την Κυριακή 23 Αυγούστου 2020 του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. κ. Αλέξανδρος, πλαισιούμενος υπό Ιερέων και Διακόνων.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στις δύσκολες μέρες που περνάει η ανθρωπότητα λόγω της πανδημίας και παρώτρυνε τους πιστούς και τους προσκυνητές να επικαλούνται την Παναγία την Μαλεβή όπως χαρακτηριστικά ψάλλουμε στις Παρακλήσεις τον Δεκαπενταύγουστο: «Τάχυνον εις πρεσβείαν και σπεύσον εις ικεσίαν»

Επίσης, τόνισε ότι: « η Εκκλησία είναι Θεοίδρυτος, το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, προσφέρεται εις ίασιν ψυχής και σώματος και Ζωήν την αιώνιον και δεν μεταδίδονται δι’αυτών καμία ασθένεια. Όποιος αμφιβάλλει επ’αυτού δεν δύναται να προσεγγίζει το Αγιο Ποτήριο».

Κλείνοντας ευχήθηκε η Παναγία να προστατεύει την Πατρίδα μας και να χαρίζει στον καθένα ο,τι τις αιτείται.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων