12/10/2020 12/10/2020 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020, η εκδήλωση στην ιστορική Μονή Βελανιδιάς, που συνδιοργανώθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας» από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και από το 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας. Αυτή ήταν η δεύτερη δράση στο χώρο και συμμετείχαν, επίσης, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Κουταλά και «Αινούντες». Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και...
12 Οκτωβρίου, 2020 - 21:10
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2020 - 21:11

«Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας» στην Ι. Μονή Βελανιδιάς

Διαδώστε:
«Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας» στην Ι. Μονή Βελανιδιάς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020, η εκδήλωση στην ιστορική Μονή Βελανιδιάς, που συνδιοργανώθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας» από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και από το 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας.

Αυτή ήταν η δεύτερη δράση στο χώρο και συμμετείχαν, επίσης, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Κουταλά και «Αινούντες».

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και έδωσε το παρών στη Θεία λειτουργία, όπου έψαλλαν μέλη του Βυζαντινού Χορού «Αινούντες». Οι παρευρισκόμενοι ακολούθησαν τις υποδείξεις των υπευθύνων, που απορρέουν από τα έκτακτα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουταλά μοίρασε παραδοσιακά εδέσματα (λαλάγγια, καρυδόπιτα, κουραμπιέδες) στον κόσμο και στη συνέχεια ο υπεύθυνος της Μονής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Νταμάτης, μίλησε για την ιστορία του μοναστηριού και ξενάγησε τον κόσμο στο κελί του Παπαφλέσσα, καθώς και σε παρακείμενο χώρο όπου εν είδει λαογραφικού μουσείου εκτίθενται αντικείμενα από την καθημερινή ζωή την εποχή της επανάστασης.

Πληροφορίες: kalamatatimes.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων