25/02/2020 25/02/2020 Σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής της Απόκρεω, 23 Φεβρουαρίου 2020 στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου στο Λιβάδι Καρυάς, παρουσία κληρικών και δεκάδων ευλαβών πιστών ο Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή της ανάμνησης της πρώτης και δευτέρας ευρέσεως της Τιμίας κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος...
25 Φεβρουαρίου, 2020 - 14:40
Τελευταία ενημέρωση: 25/02/2020 - 14:47

Κουρά Μοναχού στην Ι.Μ. Αγίου Ιωάννου Λευκάδος

Διαδώστε:
Κουρά Μοναχού στην Ι.Μ. Αγίου Ιωάννου Λευκάδος

Σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής της Απόκρεω, 23 Φεβρουαρίου 2020 στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου στο Λιβάδι Καρυάς, παρουσία κληρικών και δεκάδων ευλαβών πιστών ο Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή της ανάμνησης της πρώτης και δευτέρας ευρέσεως της Τιμίας κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου.

Κατά τη διάρκεια του Αρχιερατικού Εσπερινού μέσα σε κλίμα κατανύξεως και βαθειάς συγκινήσεως ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Μοναχική Κουρά του δοκίμου μοναχού της Ιεράς Μονής κ. Βασιλείου – Χρήστου Περγάρη εκ Καματερού Αττικής. Ο νεόκουρος μοναχός έλαβε το όνομα Σεραφείμ, προς τιμήν του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, Αρχιεπισκόπου Φαναρίου και θα ανήκει από τούδε και στο εξής στην αδελφότητα της εν λόγω ιστορικής Ιεράς Μονής.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος επισήμανε μεταξύ άλλων τη σημασία αφιερώσεως ενός νέου ανθρώπου στον Θεό και στην Εκκλησία, απηύθυνε πατρικές νουθεσίες στον νέο μοναχό Σεραφείμ και υπογράμμισε στο πυκνό εκκλησίασμα τη σημασία της προσελεύσεως ενός νέου στο μοναχισμό, προέτρεψε δε τον νέο μοναχό να ζει με ταπείνωση και πνευματικότητα βιώνοντας την Αγγελική Πολιτεία.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας δόθηκε προς όλους μοναστηριακό κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής, όπου και ο Σεβασμιώτατος διάβασε στον νέο αδελφό της Ιεράς Μονής της «ευχή του αποκουκουλίσαι» ευχόμενος καλή Διακονία στον Αμπελώνα του Κυρίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων