16/05/2021 16/05/2021 Μετά από πολυετείς προσπάθειες και εκκλήσεις προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, αποφασίσθηκε εν τέλει να μεταβεί στην Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας Σάμου, ειδικό κλιμάκιο συντηρητών από την Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων, το οποίο και θα επιληφθεί της προετοιμασίας του εργοταξίου και της οργανώσεως του συνεργείου συντηρητών, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες...
16 Μαΐου, 2021 - 13:46
Τελευταία ενημέρωση: 16/05/2021 - 12:51

Ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης των τοιχογραφιών στη Μονή Μεγάλης Παναγιάς Σάμου

Διαδώστε:
Ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης των τοιχογραφιών στη Μονή Μεγάλης Παναγιάς Σάμου

Μετά από πολυετείς προσπάθειες και εκκλήσεις προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, αποφασίσθηκε εν τέλει να μεταβεί στην Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας Σάμου, ειδικό κλιμάκιο συντηρητών από την Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων, το οποίο και θα επιληφθεί της προετοιμασίας του εργοταξίου και της οργανώσεως του συνεργείου συντηρητών, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης του τοιχογραφικού διακόσμου της Ιεράς Μονής Μεγάλης Παναγίας στη Σάμο.

Η συντήρηση των σπουδαίων τοιχογραφιών της Μονής συνδυάζεται και με την έλευση του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Κωνσταντίνου Σκαρτούλη, ο οποίος με πολλές ελπίδες εντάχθηκε στη δύναμη της Ιεράς Μητροπόλεώς Σάμου και Ικαρίας και ήδη από την αρχή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής εγκαταστάθηκε στην ιστορική και παλαίφατη Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας Σάμου, ως ο νέος Ηγούμενος αυτής.

Ως εκ τούτου η Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας Σάμου είναι και πάλι ανοιχτή επί καθημερινής βάσεως και ιδίως τις Κυριακές, για να διακονείται η λειτουργική ζωή και οι πνευματικές ανάγκες των ευλαβών προσκυνητών.

“Ευχή και προσευχή μας ο Αναστάς εκ νεκρών Κύριος Ιησούς Χριστός με τις πρεσβείες της Παναχράντου Μητρός Του να σκέπη το Μοναστήρι μας, να ευλογή τους εργαζομένους για την συντήρηση των τοιχογραφιών και να αγιάζη την ζωή και το έργο του νέου Ηγουμένου, επ’ ωφελεία των ευσεβών Χριστιανών μας και αγαθώ της Τοπικής μας Εκκλησίας”, αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων