14/06/2019 14/06/2019 Νέα εποχή για το ιστορικό Μοναστήρι που βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό του Δήμου Πύλης Τρικάλων. Με έγνοια του Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος αναζητούσε τρόπους να δώσει ξανά ζωή στην ιστορική Μονή του Αγίου Προκοπίου, εγκαθίσταται άμεσα εκεί ως Ηγούμενος ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κλάδης (πρώην Χρύσανθος), εφημέριος σήμερα του Ι. Ν. Αγίου...
14 Ιουνίου, 2019 - 22:26

Νέος Ηγούμενος στην Ιερά Μονή Αγ. Προκοπίου Πύλης

Διαδώστε:
Νέος Ηγούμενος στην Ιερά Μονή Αγ. Προκοπίου Πύλης

Νέα εποχή για το ιστορικό Μοναστήρι που βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό του Δήμου Πύλης Τρικάλων.

Με έγνοια του Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος αναζητούσε τρόπους να δώσει ξανά ζωή στην ιστορική Μονή του Αγίου Προκοπίου, εγκαθίσταται άμεσα εκεί ως Ηγούμενος ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κλάδης (πρώην Χρύσανθος), εφημέριος σήμερα του Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου Καρυών, όπου θα εξακολουθεί πάντως να εκτελεί τα εφημεριακά του καθήκοντα, μοιράζοντας το χρόνο.

Ο πατέρας Διονύσιος είναι ένας από τους νέους σε ηλικία κληρικούς της επαρχίας μας, με ζήλο και αγάπη rριστιανική, κήρυκας δε του Ευαγγελίου και του λόγου του Κυρίου. Θεωρείται πως η εγκατάστασή του εκεί θα δώσει ζωή στη Μονή, η οποία άλλοτε μετρούσε δεκάδες κελιά και πολλούς Μοναχούς.

Η επίσημη ενθρόνισή του θα γίνει το απόγευμα της 7ης Ιουλίου 2019 και την επομένη μέρα, γιορτή του Αγίου Προκοπίου θα τελέσει ο ίδιος την πρώτη του λειτουργία ως Hγούμενος στο Μοναστήρι του.

Χθες πήγε μαζί με Επιτροπή να επιθεωρήσει το χώρο και να προωθήσει τις απαραίτητες εργασίες.

[πηγή: trikakavoice.gr]

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων