06/04/2024 06/04/2024 Τα γυναικεία βυζαντινά σύνολα του Πανελληνίου Συνδέσμου Ψαλτριών “Ψάλτριες” Αττικής και Θεσσαλονίκης λαμβάνουν και φέτος, όπως κάθε χρόνο, μέρος ψάλλοντας, στις Ακολουθίες των Χαιρετισμών σε ιερούς ναούς και ιερές μονές Αττικής και Θεσσαλονίκης. Την Παρασκευή 12 Απριλίου θα ψάλλουν στο Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Ωρωπού. Πρόγραμμα Ακολουθιών: ΨΑΛΤΡΙΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Διεύθυνση: Νεκταρία Καραντζή –...
06 Απριλίου, 2024 - 16:47
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2024 - 16:02

Οι Ακολουθίες των Χαιρετισμών με τις “Ψάλτριες” στο Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Ωρωπού

Διαδώστε:
Οι Ακολουθίες των Χαιρετισμών με τις “Ψάλτριες” στο Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Ωρωπού

Τα γυναικεία βυζαντινά σύνολα του Πανελληνίου Συνδέσμου Ψαλτριών “Ψάλτριες” Αττικής και Θεσσαλονίκης λαμβάνουν και φέτος, όπως κάθε χρόνο, μέρος ψάλλοντας, στις Ακολουθίες των Χαιρετισμών σε ιερούς ναούς και ιερές μονές Αττικής και Θεσσαλονίκης. Την Παρασκευή 12 Απριλίου θα ψάλλουν στο Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Ωρωπού.

Πρόγραμμα Ακολουθιών:

ΨΑΛΤΡΙΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Διεύθυνση: Νεκταρία Καραντζή

– Δ’ Χαιρετισμοί: Ιερό Ησυχαστήριο “Η Μεταμόρφωσις του Σωτήρος” (Μονή Αγίου Πορφυρίου), Μήλεσι Ωρωπού, 12/4/24 ώρα: 18:00
– Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου: Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Ραγκαβά, Πλάκα, 19/4/24 ώρα: 20:00

ΨΑΛΤΡΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διεύθυνση: Ευαγγελία Γεράκη
– Δ’ Χαιρετισμοί: Ι.Ν. Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, στα Πεύκα Θεσσαλονίκης, 12/4 ώρα 21:00
– Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου: Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Κουφαλίων, 19/4 ώρα 19:00

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ψαλτριών αποτελεί το πρώτο ιστορικά και κατεξοχήν όργανο εκπροσώπησης των γυναικών ψαλτριών και ιδρύθηκε από τη Νεκταρία Καραντζή, η οποία αναβίωσε τον όρο “ψάλτρια” στη σύγχρονη εποχή και έχει συμβάλει ουσιαστικά, με το διεθνούς αναγνώρισης έργο της, να εμπνεύσει πολλές γυναίκες και κορίτσια να ασχοληθούν ενεργά με την ψαλτική.

Η Νεκταρία Καραντζή ίδρυσε τον Σύνδεσμο το 2013 μαζί με τη Γλυκερία Μπεκιάρη. Από τότε μέχρι σήμερα, ο Σύνδεσμος έχει λειτουργήσει ως ο πυρήνας ποικίλων πολιτιστικών κι μορφωτικών δράσεων με στόχο την ανάδειξη της γυναικείας ψαλτικής. Αναγνωρίστηκε ως αρωγό μέλος της Ομοσπονδίας Ιεροψαλτών Ελλάδος και επέκτεινε τη δράση του εκτός των ελληνικών συνόρων με την ίδρυση καλλιτεχνικών παραρτημάτων στην Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία μέσω του Women in Byzantine Music Worldwide Association. Διαθέτει καλλιτεχνικούς εκπροσώπους σε πολλά μέρη της Ελλάδας και του κόσμου, ενώ υπό την αιγίδα του λειτουργούν 4 επίσημα γυναικεία βυζαντινά χορωδιακά σύνολα: οι Ψάλτριες Αττικής, οι Ψάλτριες Θεσσαλονίκης, η βυζαντινή χορωδία κοριτσιών “Νέκταρ” (6-17 ετών) και οι Psaltries of Melbourne της Αυστραλίας που πρόσφατα απέσπασαν το 1ο βραβείο στον διαγωνισμό του Orthodox Arts Festival του Λονδίνου.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων