10/03/2021 10/03/2021 Τελέστηκε η ενθρόνιση του εψηφισμένου καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου στην Κύπρο, Αρχιμανδρίτη Διονυσίου, από τον οικείο ιεράρχη, Μητροπολίτη Κιτίου, κ. Νεκτάριο, ο οποίος προεξήρχε και του Αρχιερατικού Συλλείτουργου που προηγήθηκε, την Κυριακή της Απόκρεω, 7 Μαρτίου 2021. Στο αρχιερατικό συλλείτουργο έλαβαν μέρος ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Τριμυθούντος, κ. Βαρνάβας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λήδρας, κ. Επιφάνιος, Ηγούμενος...
10 Μαρτίου, 2021 - 12:01
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2021 - 11:13

Στην ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου της Μονής Σταυροβουνίου

Διαδώστε:
Στην ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου της Μονής Σταυροβουνίου

Τελέστηκε η ενθρόνιση του εψηφισμένου καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου στην Κύπρο, Αρχιμανδρίτη Διονυσίου, από τον οικείο ιεράρχη, Μητροπολίτη Κιτίου, κ. Νεκτάριο, ο οποίος προεξήρχε και του Αρχιερατικού Συλλείτουργου που προηγήθηκε, την Κυριακή της Απόκρεω, 7 Μαρτίου 2021.

Στο αρχιερατικό συλλείτουργο έλαβαν μέρος ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Τριμυθούντος, κ. Βαρνάβας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λήδρας, κ. Επιφάνιος, Ηγούμενος της Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Μαχαιρά, οι Καθηγούμενοι των ιερών μονών Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού, Αγίου Γεωργίου Μαυροβουνίου και ο έφορος της Ιεράς Μονής Κύκκου. Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, και οι Πανιερώτατοι Μητροπολίτες Κυρηνείας, Λεμεσού, Ταμασού, Βόστρων και ο επίσκοπος Αρσινόης.

Στη Θεία Λειτουργία και στην ενθρόνιση παρευρέθηκαν ο υπουργός Άμυνας, ο αρχηγός του ΓEΕΦ, κοινοτάρχες και άλλοι πολιτειακοί άρχοντες. Μετά την ενθρόνιση ο νέος καθηγούμενος μετέβη εν πομπή στο Συνοδικό της Μονής, όπου δέχτηκε τις ευχές κλήρου και λαού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας μετέβησαν εν πομπή στο Συνοδικό της Μονής, όπου ο νέος Ηγούμενος δέχθηκε τις ευχές των Αρχιερέων, του κλήρου και των προσκυνητών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων