07/02/2021 07/02/2021 Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021 στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου Ελευθερουπόλεως – Ν. Καβάλας τελέσθηκε σε πνεύμα χαρμολύπης και κατανύξεως το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της Γερόντισσας Λυδίας, Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής ταύτης. Προηγήθηκε πολυιερατικό συλλείτουργο μετά το πέρας του οποίου εψάλη η ακολουθία του ιερού μνημοσύνου κατά την μοναστηριακή τάξη. Μετά το πέρας του μνημοσύνου...
07 Φεβρουαρίου, 2021 - 15:40
Τελευταία ενημέρωση: 07/02/2021 - 15:53

Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της Γερόντισσας Λυδίας

Διαδώστε:
Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της Γερόντισσας Λυδίας

Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021 στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου Ελευθερουπόλεως – Ν. Καβάλας τελέσθηκε σε πνεύμα χαρμολύπης και κατανύξεως το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της Γερόντισσας Λυδίας, Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής ταύτης.

Προηγήθηκε πολυιερατικό συλλείτουργο μετά το πέρας του οποίου εψάλη η ακολουθία του ιερού μνημοσύνου κατά την μοναστηριακή τάξη. Μετά το πέρας του μνημοσύνου αναγνώσθηκε εν εκκλησίαις η επιμνημόσυνος προσφώνησις δια την Γερόντισσα η οποία συνεγράφη υπό της σεβασμίας αδελφότητος της Ιεράς Μονής και την οποία δημοσιεύουμε παρακάτω αυτούσια.

Η σεμνή τελετή έγινε παρουσία του πνευματικού και Γέροντος της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτου Φιλίππου και της απορφανισθείσης αδελφότητος του μοναστηριού. Παρέστη και πλήθος προσκυνητών, πνευματικών τέκνων της Μονής. Ακολούθως εψάλη τρισάγιο εις τον τάφον της μακαριστής.
Η Γερόντισσα Λυδία διακρίθηκε εν ζωή για την αρετή, την φιλανθρωπία και την εν λόγω και έργω πνευματικότητά της.

Ευχόμεθα ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή της μακαριστής Γερόντισσας εν χώρα ζώντων μετά Αγίων και Δικαίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων