30/08/2022 30/08/2022 O Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, υπέγραψε χθες, 29 Αυγούστου, τη Σύμβαση Κατασκευής του Έργου Αποκατάσταση-Ανάδειξη Κτιριακής Υποδομής στην Ιερά Μονή Δαμανδρίου Λέσβου, συνολικής δαπάνης 238.900 €. Όπως ανέφερε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεόδωρος Βαλσαμίδης: Με μεγάλη χαρά διαβάζω ότι παίρνει επιτέλους τον δρόμο της υλοποίησης το έργο της Αποκατάστασης & Ανάδειξης του κτιρίου του τ....
30 Αυγούστου, 2022 - 10:30
Τελευταία ενημέρωση: 30/08/2022 - 10:38

Υπογράφηκε η αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Δαμανδρίου Λέσβου

Διαδώστε:
Υπογράφηκε η αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Δαμανδρίου Λέσβου

O Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, υπέγραψε χθες, 29 Αυγούστου, τη Σύμβαση Κατασκευής του Έργου Αποκατάσταση-Ανάδειξη Κτιριακής Υποδομής στην Ιερά Μονή Δαμανδρίου Λέσβου, συνολικής δαπάνης 238.900 €.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεόδωρος Βαλσαμίδης:

Με μεγάλη χαρά διαβάζω ότι παίρνει επιτέλους τον δρόμο της υλοποίησης το έργο της Αποκατάστασης & Ανάδειξης του κτιρίου του τ. Γηροκομείου στην Ιερά Μονή Δαμανδρίου στην ιδιαίτερη πατρίδα μου τον Πολιχνίτο. Ένα έργο που είχαμε προγραμματίσει το 2017, εντάσσοντας το στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με Π/Υ 300.000 €, μετά από αίτημα του ηγουμένου της Μονής, Πάτερ Μιχαήλ Τυροπώλη.

Ένα κτίριο που για όσους δεν γνωρίζουν την ιστορία του, ανεγέρθη το 1939 και λειτούργησε ως Γηροκομείο μέχρι το 1989. Όμορφες αναμνήσεις από τα ανέμελα παιδικά χρόνια στο χωριό.

Το κόστος των μελετών & της οικοδομικής άδειας του έργου κάλυψε η Μονή.

Χαίρομαι που η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προχωρά στην υλοποίηση του έργου, λυπάμαι πολύ όμως που δεν είναι πλέον στο μοναστήρι ο π. Μιχάλης, ο οποίος το είχε ως όραμα και ήταν ο πρωτεργάτης της προσπάθειας να ξαναζωντανέψει το Μοναστήρι τα τελευταία χρόνια.

Θ. Βαλσαμίδης

Πηγή: lesvosnews.net

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων