27/10/2019 27/10/2019 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λαρίσης λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώμυμος, ανήμερα της εορτής του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου. Στο κήρυγμα του ο Ποιμενάρχης, αφού πρωτίστως αναφέρθηκε στο βίο του εορταζομένου Αγίου αλλά και στη συνάντηση του με τον Άγιο Αχίλλιο στην κοιλάδα των Τεμπών, τόνισε την αξία...
27 Οκτωβρίου, 2019 - 19:16
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2019 - 19:17

Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στη Λάρισα

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στη Λάρισα

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λαρίσης λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώμυμος, ανήμερα της εορτής του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου.

Στο κήρυγμα του ο Ποιμενάρχης, αφού πρωτίστως αναφέρθηκε στο βίο του εορταζομένου Αγίου αλλά και στη συνάντηση του με τον Άγιο Αχίλλιο στην κοιλάδα των Τεμπών, τόνισε την αξία του μαρτυρίου στη ζωή μας, ενώ παρότρυνε τους ευσεβείς πιστούς να μην λησμονούνε να τιμούν τον μεγάλο αυτόν Άγιο της Εκκλησίας μας, όχι μόνο με λόγια αλλά και με έργα, και ταυτόχρονα να ζητούν τη βοήθεια του ώστε να πρεσβεύει προς τον Κύριο της Δόξης για τη σωτηρία των ψυχών μας.

Ο Μεθέορτος Εσπερινός Του Αγίου Δημητρίου Στο Μελισσοχώρι

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Μελισσοχωρίου χοροστάτησε στο μεθέορτο εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Οι κάτοικοι της ευλογημένης κωμοπόλεως και ο Δήμαρχος Κιλελέρ κ. Αθανάσιος Νασιακόπουλος επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Ποιμενάρχη, ο οποίος στο κήρυγμα του μίλησε για το θάρρος και την ομολογιακή τόλμη που είχε ο εορτάζων Άγιος και κάλεσε όλους τους πιστούς να μιμηθούν το παράδειγμα του.
Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου στους δρόμους του χωριού ενώ προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλο το Χριστεπώνυμο πλήρωμα χρόνια πολλά και ευλογημένα με τις πρεσβείες του Αγίου Δημητρίου και συνεχάρη τον εφημέριο της ενορίας π. Μελέτιο Κουτούκη για το άριστο ανακαινιστικό έργο που έχει επιτελέσει με την συνδρομή και συμπαράσταση των ενοριτών του.

Φωτογραφίες από την Θεία Λειτουργία 

 

Φωτογραφίες από τον Μεθέορτο Εσπερινό

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων