01/02/2024 01/02/2024 Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, Προέδρου του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, παραδόθηκαν στους ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Άρτης φορητοί υπολογιστές και οι αντίστοιχοι εκτυπωτές από τον Διευθυντή του Ι.Π.Ε. Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεολόγο Αλεξανδράκη. Οι υπολογιστές περιλαμβάνουν προγράμματα και εφαρμογές προσαρμοσμένα στις ποιμαντικές, διοικητικές...
01 Φεβρουαρίου, 2024 - 21:22
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2024 - 20:57

Παράδοση Ψηφιακού Κόμβου στην Ιερά Μητρόπολη Άρτης

Διαδώστε:
Παράδοση Ψηφιακού Κόμβου στην Ιερά Μητρόπολη Άρτης

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, Προέδρου του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, παραδόθηκαν στους ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Άρτης φορητοί υπολογιστές και οι αντίστοιχοι εκτυπωτές από τον Διευθυντή του Ι.Π.Ε. Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεολόγο Αλεξανδράκη.

Οι υπολογιστές περιλαμβάνουν προγράμματα και εφαρμογές προσαρμοσμένα στις ποιμαντικές, διοικητικές και υπηρεσιακές ανάγκες των Ενοριακών Ναών, μέσα από ένα εγκατεστημένο πληροφοριακό σύστημα, που θα μπορεί, εκτός των άλλων, να συνδέει διοικητικές εργασίες των Ιερών Μητροπόλεων με τις Ενορίες τους στο πλαίσιο του έργου «Ψηφιακός Ενοριακός Κόμβος», που πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα, με κωδικό MIS 520438.

Το έργο αφορά στην παροχή της απαραίτητης πληροφοριακής υποδομής της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Κρήτης, των Ιερών Μητροπόλεων των Δωδεκανήσων, της Ιεράς Πατριαρχικής Εξαρχίας της Πάτμου και των 89 Ιερών Μητροπόλεων της Ελληνικής επικράτειας, καθώς και του απαραίτητου εξοπλισμού σε 4.000 Ενορίες (Ενοριακοί Ψηφιακοί Κόμβοι) και σε 106 Μητροπολιτικούς κόμβους (που αντιστοιχεί σε 346 σταθερούς υπολογιστές και 106 εκτυπωτικά πολυμηχανήματα) με στόχο την αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών της Εκκλησίας στους πολίτες, αλλά και την λειτουργία αυτών, ως εκπαιδευτικοί ψηφιακοί κόμβοι για την διαρκή εκπαίδευση και ψηφιακή ενδυνάμωση των Κληρικών και των λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β’ για την σπουδαία αυτή προσφορά και τόνισε ότι η ψηφιακή τεχνολογία θα αξιοποιηθεί προς μείζονα έπαινον της Εκκλησίας. Επίσης, ευχαρίστησε θερμά τον Διευθυντή του Ι.Π.Ε. π. Θεολόγο Αλεξανδράκη για τον ιερό ζήλο, την αποτελεσματική διαχείριση και τον συντονισμό της εκτέλεσης του έργου.

Ακολούθως ο π. Θεολόγος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ουσιαστική συνεργασία και στήριξη και τον Αιδεσιμολογιώτατο π. Νικόλαο Κακοχρήστο, Συντονιστή του Ι.Π.Ε. στην Μητρόπολη Άρτης, για την σημαντική συμβολή του στο έργο. Έπειτα, ευχαρίστησε τους Κληρικούς, για την συμμετοχή τους και έδωσε διευκρινίσεις, σχετικά με την λειτουργία του κόμβου.

Επεσήμανε, ότι το ως άνω έργο έρχεται ως συνέχεια της θεωρητικής κατάρτισης, που έχουν αποκομίσει οι Ιερείς όλης της Ελλάδας μέσα από τα 82 τμήματα με θεματικό τίτλο «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ» 28 ωρών, που υλοποιήθηκαν από το Ι.Π.Ε. και προσέφεραν στους Κληρικούς τους βασικούς άξονες διοίκησης και οργάνωσης της Ενορίας με πνεύμα διακονίας και επί τη βάσει της κειμένης νομοθεσίας και θα αποτελέσει τον προθάλαμο ενός ακόμα μεγαλύτερου εγχειρήματος, που αφορά στον ψηφιακό εγγραματισμό του ανθρώπινου δυναμικού της Εκκλησίας, που σχεδιάζεται και πρόκειται να υλοποιηθεί κατά το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το πρόγραμμα αυτό, στοχεύει στη διεύρυνση των γνώσεων των Κληρικών της χώρας στις βασικές δεξιότητες στην χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, στην εκπαίδευση στις ψηφιακές υπηρεσίες της Εκκλησίας και στην ψηφιακή ανάπτυξη στην ποιμαντική της Ενορίας και αποτελεί καρπό της γόνιμης συνεργασίας ανάμεσα στην Εκκλησία και την Πολιτεία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων