07/12/2018 07/12/2018 Την έντονη αντίδρασή του για τις προωθούμενες αλλαγές εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, κ. Ιερεμίας, κάνοντας λόγο για «βρώμικο διάταγμα» «Στις μέρες μας δυστυχώς θέλουν να αλλάξουν το Σύνταγμα και να στήσουν ένα σύμφωνο θρησκευτικής ουδετερότητας, να καταργήσουν το σταυρό από τη σημαία, να διώξουν την θρησκεία από τα σχολεία και τις ένοπλες...
07 Δεκεμβρίου, 2018 - 9:20
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2018 - 9:23

Μητρ. Ιερεμίας: «Εμείς οι παπάδες θα πολεμήσουμε!»

Διαδώστε:
Μητρ. Ιερεμίας: «Εμείς οι παπάδες θα πολεμήσουμε!»

Την έντονη αντίδρασή του για τις προωθούμενες αλλαγές εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, κ. Ιερεμίας, κάνοντας λόγο για «βρώμικο διάταγμα»

«Στις μέρες μας δυστυχώς θέλουν να αλλάξουν το Σύνταγμα και να στήσουν ένα σύμφωνο θρησκευτικής ουδετερότητας, να καταργήσουν το σταυρό από τη σημαία, να διώξουν την θρησκεία από τα σχολεία και τις ένοπλες δυνάμεις» δήλωσε κατά τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου, Πολιούχου Μεγαλοπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι οποιοδήποτε σύμβολο θυμίζει τη θρησκεία καταργείται:

«Κινδυνεύει η η πίστη μας Χριστιανοί. Εμείς οι Δεσποτάδες , εμείς  οι Παπάδες θα πολεμήσουμε και σας θέλουμε δίπλα μας» υπογράμμισε και πρόσθεσε:» 80 Δεσποτάδες, όλη η ιεραρχία -δεν ξέρω ο αρχιεπίσκοπος, είμαστε ενωμένοι. Ο Αρχιεπίσκοπος ήταν απαθής, εμείς ξεσπαθώσαμε, οι Πελοποννήσιοι περισσότεροι. Έχουμε πάρει απόφαση. Δεν θα επιτρέψουμε στους βρώμικους να βάλουν χέρι στην Εκκλησία»

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων