12/02/2024 12/02/2024 Το απόγευμα της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου, στην Αίθουσα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αιγινίου, έλαβε χώρα επίκαιρη εκδήλωση για την Γιορτή της Μητέρας. Η εκδήλωση άρχισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο παρουσίασαν τα μέλη των Κατηχητικών Συνάξεων της Ενορίας με τον συντονισμό της θεολόγου και κατηχήτριας κας Μαρίας Καφαρίδου. Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση από τον...
12 Φεβρουαρίου, 2024 - 9:38

Η Βόρεια Πιερία μίλησε: Όχι στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Διαδώστε:
Η Βόρεια Πιερία μίλησε: Όχι στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Το απόγευμα της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου, στην Αίθουσα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αιγινίου, έλαβε χώρα επίκαιρη εκδήλωση για την Γιορτή της Μητέρας.

Η εκδήλωση άρχισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο παρουσίασαν τα μέλη των Κατηχητικών Συνάξεων της Ενορίας με τον συντονισμό της θεολόγου και κατηχήτριας κας Μαρίας Καφαρίδου. Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση από τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο για τις αποφάσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος επί του νομοσχεδίου που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Μέσα σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, με αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης και αγάπης, τόνισε τους λόγους για τους οποίους η Εκκλησία είναι κάθετα αντίθετη προς το προωθούμενο νομοσχέδιο. Παράλληλα αναφέρθηκε στον ιερό θεσμό της οικογένειας, σύμφωνα με τη διδασκαλία των Αποστόλων και την πατερική παράδοση.

Το θέμα του προς ψήφιση νομοσχεδίου έχει προκαλέσει σοβαρή αναστάτωση και εύλογους προβληματισμούς στην ελληνική κοινωνία, καθώς καθίσταται πασιφανές, ακόμη και στον πλέον καλοπροαίρετο, ότι στην πραγματικότητα ανοίγει κερκόπορτες, που θα οδηγήσουν με βεβαιότητα στην ισοπέδωση του ιερού και ευλογημένου θεσμού της οικογένειας και στην περαιτέρω αποσάθρωση του κοινωνικού ιστού.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Χρήστος Κομπατσιάρης, Αντιδήμαρχοι και άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και κάτοικοι των κοινοτήτων της Βόρειας Πιερίας.

Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση του Αιγινίου δείχνει εμφαντικά την αντίθεση της κοινής γνώμης στο προωθούμενο νομοσχέδιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων