05/03/2021 05/03/2021 Από νωρίς το πρωί, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου π. Ιγνάτιος Μουρτζανός βρέθηκε στο χωριό Κουτσόχερο, το οποίο χτυπήθηκε πολύ περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα χωριά της Μητροπολιτικής  περιφέρειας από τις σεισμικές δονήσεις. Η επίσκεψη στο Κουτσόχερο έγινε προκειμένου να αναζητήσουν λύσεις μαζί με τον πρόεδρο και τα μέλη της κοινότητας ώστε...
05 Μαρτίου, 2021 - 16:31
Τελευταία ενημέρωση: 05/03/2021 - 16:33

Η καμπάνα στο Κουτσόχερο απόψε ξαναχτυπά

Διαδώστε:
Η καμπάνα στο Κουτσόχερο απόψε ξαναχτυπά

Από νωρίς το πρωί, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου π. Ιγνάτιος Μουρτζανός βρέθηκε στο χωριό Κουτσόχερο, το οποίο χτυπήθηκε πολύ περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα χωριά της Μητροπολιτικής  περιφέρειας από τις σεισμικές δονήσεις.

Η επίσκεψη στο Κουτσόχερο έγινε προκειμένου να αναζητήσουν λύσεις μαζί με τον πρόεδρο και τα μέλη της κοινότητας ώστε και πάλι να μπορέσουν οι πιστοί της περιοχής να προσέλθουν σε ασφαλή χώρο για να ασκήσουν τα λειτουργικά τους καθήκοντα.

Κλιμάκιο του Δήμου Λαρισαίων, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων κ. Δημήτριο Δεληγιάννη επισκέφθηκαν ακολούθως, τον ενοριακό ναό του Αγίου Νικολάου, είδαν από κοντά το μέγεθος των καταστροφών, ενώ ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Ντίνος Διαμάντος έκανε μία πρώτη αποτίμηση και ενημέρωσε τον π. Ιγνάτιο για τις επικείμενες ενέργειες.

Από την άλλη, ο παρακείμενος παλαιός ναός του Αγίου Νικολάου, δυστυχώς, με τις απείρου κάλλους τοιχογραφίες παραδόθηκε στη δίνη του σεισμού, ενώ σε συνεργασία με τη Βυζαντινή Εφορία Αρχαιοτήτων θα ξεκινήσει μία προσπάθεια διασώσεως των εικόνων του τέμπλου.

Κατόπιν ενδελεχούς επιβλέψεως, αποφασίστηκε προσωρινώς, οι ιερές ακολουθίες να τελούνται σε ένα ιδιωτικό παρεκκλήσιο, το οποίο τιμάται στον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου ώστε η καμπάνα του χωριού να χτυπήσει από σήμερα το απόγευμα και πάλι κανονικά.

Διαβάστε ακόμα:

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Τύρναβος

Ανθρωπιστική βοήθεια από τη Μητρόπολη Καλαβρύτων στους σεισμόπληκτους της Θεσσαλίας

Η Μητρόπολη Πατρών στηρίζει τους σεισμοπαθείς

Σεισμός: Ανησυχία και στα Μετέωρα – Έκτακτη σύσκεψη

Δεν έχουν δηλωθεί ζημιές στις Μονές των Μετεώρων

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων