25/08/2019 25/08/2019 Το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019, η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού και στη Σπάρτη πανηγύρισε ο περικαλλής φερώνυμος Ιερός Ναός του Β΄ Κοιμητηρίου. Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή αρκετών κληρικών από την...
25 Αυγούστου, 2019 - 20:42
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2019 - 20:50

Εορτασμός Πατροκοσμά στη Σπάρτη

Διαδώστε:
Εορτασμός Πατροκοσμά στη Σπάρτη

Το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019, η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού και στη Σπάρτη πανηγύρισε ο περικαλλής φερώνυμος Ιερός Ναός του Β΄ Κοιμητηρίου. Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή αρκετών κληρικών από την ευρύτερη περιοχή. Για τον βίο και τις διδαχές του Αγίου μίλησε ο Πρωτοδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Ραφαήλ Τσάλτας.

 

 

 

 

 

 

 

Εν συνεχεία, προπορευομένης της Φιλαρμονικής του Δ. Σπάρτης, των Ιερών λαβάρων και του Ιερού Ευαγγελίου, πραγματοποιήθηκε, συνοδεία πλήθους πιστών, η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου στο χώρο του Κοιμητηρίου, όπου ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους αναπαυόμενους εκεί από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι σήμερα.

Κατακλείοντας τη θρησκευτική τελετή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μίλησε για ένα από τα κηρύγματα του Πατροκοσμά, που αναφερόταν στους κεκοιμημένους αδελφούς μας χαρακτηρίζόντάς τους τους καλύτερους δασκάλους μας, αφού η μνήμη τους συντελεί στην συνειδητοποίηση του εφήμερου της επίγειας ζωής και μας ωθεί σε κατάλληλη χριστιανική προετοιμασία, για την μετάβασή μας στην Ουράνια Βασιλεία. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας συνεχάρη τον απερχόμενο Δήμαρχο Δ. Σπάρτης κ. Ευάγγελο Βαλιώτη και το Δημοτικό Συμβούλιο, για την φροντίδα που παρείχαν όλα τα χρόνια της θητείας τους στο Κοιμητήριο, όπως και την Φιλαρμονική με τον μαέστρο της κ. Σαράντο Κανελλάκο, που δίνει πάντα ξεχωριστό χρώμα στην λιτανεία.

 

 

 

 

 

Ιδιαίτερα θετική εντύπωση στη θρησκευτική τελετή έκαναν οι νέοι και τα παιδιά που συνόδευσαν την εικόνα του Αγίου Κοσμά φορώντας παραδοσιακές στολές. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων