06/07/2021 06/07/2021 Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μακαριστού Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κυρού Μελετίου, η οποία βρίσκεται έξω από τον αύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως του οποίου υπήρξε και κτήτωρ, τελέστηκαν το Σάββατο 3 Ιουνίου. Νωρίτερα, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πρεβέζης τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κρήνης κ....
06 Ιουλίου, 2021 - 10:37
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2021 - 10:53

Αποκαλυπτήρια προτομής μακαριστού Πρεβέζης Μελετίου

Διαδώστε:
Αποκαλυπτήρια προτομής μακαριστού Πρεβέζης Μελετίου

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μακαριστού Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κυρού Μελετίου, η οποία βρίσκεται έξω από τον αύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως του οποίου υπήρξε και κτήτωρ, τελέστηκαν το Σάββατο 3 Ιουνίου.

Νωρίτερα, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πρεβέζης τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κρήνης κ. Κυρίλλου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντωνίου και του οικείου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και εν συνεχεία τελέσθηκε το μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κυρού Μελετίου.

Ο Μητροπολίτης Κρήνης κ. Κύριλλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον βίο, τις αρετές και την προσωπικότητα του Μακαριστού Αρχιερέως καθώς και στην πνευματική σχέση που είχε μαζί του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι Αρχιερείς έψαλλαν Τρισάγιο επί του τάφου του κεκοιμημένου Ιεράρχου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος στον χαιρετισμό του ανέφερε: «Όσοι τον γνωρίσαμε, προσωπικά από τη διακονία του στις συνοδικές υπηρεσίες, διακρίναμε την αγάπη του προς τον Θεό, μα κυρίως προς τον άνθρωπο, απολαμβάνοντας και εμείς τη χαρά και τη γλυκύτητα της με αυτόν συναναστροφής. Μειλίχιος, ευγενής, ώριμος στη σκέψη και τους τρόπους, σεμνός στο ήθος, με ευρύτητα σκέψεως και μορφώσεως ανεδείχθη μεταξύ των σοφοτέρων της Ελλαδικής Ιεραρχίας».

Τέλος παρόντες ήταν εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων της περιοχής καθώς και πλήθος κόσμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων