09/05/2019 09/05/2019 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, μέσα στην αναστάσιμη χαρά και με την πληθωρική συμμετοχή του ευσεβούς λαού, το Αγρίνιο τιμά και φέτος τη μνήμη του προστάτου και πολιούχου του Αγίου μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου. Στην ακολουθία του Όρθρου και την πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκαν στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος...
09 Μαΐου, 2019 - 18:18
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2019 - 18:28

Η πανήγυρη του Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο

Διαδώστε:
Η πανήγυρη του Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, μέσα στην αναστάσιμη χαρά και με την πληθωρική συμμετοχή του ευσεβούς λαού, το Αγρίνιο τιμά και φέτος τη μνήμη του προστάτου και πολιούχου του Αγίου μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου.

Στην ακολουθία του Όρθρου και την πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκαν στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος και συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, Κανάγκας κ. Θεοδόσιος και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

 

 

 

 

 

 

 

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου:

«Από τη θέση αυτή και χθες και σήμερα θαυμάζω και τον περικαλλέστατο αυτό Ιερό Ναό που ξεκίνησε να χτίζεται από το έτος 1923 και είναι από τους ωραιότερους και του καλύτερους Ιερούς Ναούς που έχω δει και που είναι η ψυχή των ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους να τον φτιάξουν, όπως θαυμάζω και την προσέλευση των ευλαβών χριστιανών και της πόλεως και της περιοχής, που έρχονται από πολύ νωρίς για να τιμήσουν και να υμνολογήσουν τον Άγιό τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος στην αρχή της ομιλίας του.

Στη συνέχεια ανέλυσε το όνομα του Αγίου Χριστοφόρου και αναφέρθηκε στο μυστήριο της σωτηρίας του ανθρώπου, όπως αυτό συντελείται μέσα στην Εκκλησία μας, δια των ιερών μυστηρίων και της λατρευτικής ζωής και προέτρεψε τους πιστούς να γίνονται χριστοφόροι και θεοφόροι.

Μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος ανέφερε: «Τί θα πεί Χριστοφόρος; Αυτός που φέρει τον Χριστό. Αυτός που έχει μέσα του τον Χριστό. Αυτός που ζει με τον Χριστό είναι Χριστοφόρος και Θεοφόρος. Ποιοι είναι Χριστοφόροι αρχικά; Είναι όλοι οι άνθρωποι από την δημιουργία τους. Διότι ο άνθρωπος είναι ένα μέρος του ιδίου του Θεού. Ο Θεός κατά την δημιουργία του ανθρώπου ενεφύσε στο πρόσωπό του πνοή ζωής και τον έκανε κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσή Του. Έτσι όλοι οι άνθρωποι έχουμε μέσα μας τον ίδιο τον Θεό. Λέγει η Αγία Γραφή ότι “ο Θεός εντός ημών εστί”: μέσα μας είναι ο Θεός και, συγχρόνως, οι άνθρωποι κινούμαστε και είμαστε εντός του Θεού. Αυτός είναι ο άνθρωπος. Ένα κομμάτι του Θεού πάνω στη γη. Και αυτή είναι η πορεία του ανθρώπου να πορεύεται προς τον Θεό και προς την αιωνιότητα».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων