01/09/2020 01/09/2020 Ανακοίνωση με αφορμή την ονομαστική του εορτή εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, ο οποίος γνωστοποίησε ότι φέτος δεν θα δεχθεί ευχές στο Επισκοπείο προς αποφυγήν συνωστισμού λόγω πανδημίας. Η μνήμη του Αγίου Ανθίμου, βεβαίως, θα τιμηθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα: «Την ερχόμενη Τετάρτη το απόγευμα και την Πέμπτη το πρωί, η Εκκλησία μας τιμά την...
01 Σεπτεμβρίου, 2020 - 16:20

«Είναι πολύ σημαντικό να πείτε ένα «Κύριε Ελέησον» για μένα»

Διαδώστε:
«Είναι πολύ σημαντικό να πείτε ένα «Κύριε Ελέησον» για μένα»

Ανακοίνωση με αφορμή την ονομαστική του εορτή εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, ο οποίος γνωστοποίησε ότι φέτος δεν θα δεχθεί ευχές στο Επισκοπείο προς αποφυγήν συνωστισμού λόγω πανδημίας. Η μνήμη του Αγίου Ανθίμου, βεβαίως, θα τιμηθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα:

«Την ερχόμενη Τετάρτη το απόγευμα και την Πέμπτη το πρωί, η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του αγίου Ιερομάρτυρος Ανθίμου, επισκόπου Νικομηδείας, και προσωπικά γιορτάζω την ονομαστική μου εορτή. Γιορτή ονομαστική στη μνήμη αγίου, σημαίνει να αντιγράφουμε, όσο είναι εφικτό, τον άγιό μας και να τον αξιοποιούμε ως πρότυπο ζωής και μαρτυρίας. Γι’ αυτό, το σημαντικότερο σε κάθε ονομαστική γιορτή βαπτισμένου χριστιανού, είναι η συμμετοχή του στη θεία Λειτουργία και στη θεία Κοινωνία. Αυτό θα συμβεί και εφέτος. Την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου θα τελεσθεί Εσπερινός και την επομένη, κυριώνυμο ημέρα, Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, από τις 7.00 μέχρι τις 10.00 το πρωί Θεία Λειτουργία. Βεβαίως, χρειάζεται η γνώριμη προσοχή, όσοι θα ρθείτε στο Μητροπολιτικό Ναό, παρακαλώ να τηρήσετε τα απαιτούμενα μέτρα. Με το αντίδωρο θα προσφέρω σε όλους τους εκκλησιασθέντες και το εόρτιο γλυκό. Όμως, σας παρακαλώ να με συγχωρήσετε αλλά εφέτος, δεν θα δεχτώ ευχές στο Επισκοπείο, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, επειδή εκεί, δεν είναι εύκολο να αποφευχθεί ο άκρως επικίνδυνος συγχρωτισμός, και δεν θέλω να βλαφτεί κάποιος έστω και αθέλητα. Με λυπεί αυτό, που θα συμβεί για πρώτη φορά στα 16 χρόνια, επειδή υπολογίζω πολύ στις ευχές σας και στην αγάπη σας που μου τις εκφράζετε μάλιστα στο Επισκοπείο. Παρακαλώ, λοιπόν, και εκείνους που δεν θα ρθείτε στο Ναό, να απευθύνετε στον Κύριό μας Ιησού Χριστό, ένα απλό «Κύριε ελέησον» για τον Επίσκοπο και Μητροπολίτη σας. Είναι πολύ σημαντικό για μένα και το έχω ανάγκη. Να δώσει ο Θεός να περάσει αυτό το κακό γρήγορα και να χαιρόμαστε ξανά ο ένας τον άλλο σε κάθε περίσταση της ζωής μας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων