03/12/2020 03/12/2020 Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως για την Εορτή του Πολιούχου της Αλεξανδρούπολης Αγίου Νικολάου. Ο φετινός εορτασμός είναι σαφώς επηρεασμένος από τον κορωνοϊό και τα μέτρα πρόληψης που είναι σε ισχύ στη χώρας μας. Η Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Εφεστίου Εικόνος του Αγίου κατά τους εορτασμούς.  Δείτε...
03 Δεκεμβρίου, 2020 - 17:14
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2020 - 16:15

Χωρίς λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Νικολάου ο εορτασμός στην Αλεξανδρούπολη

Διαδώστε:
Χωρίς λιτάνευση της Εικόνας του  Αγίου Νικολάου ο εορτασμός στην Αλεξανδρούπολη

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως για την Εορτή του Πολιούχου της Αλεξανδρούπολης Αγίου Νικολάου. Ο φετινός εορτασμός είναι σαφώς επηρεασμένος από τον κορωνοϊό και τα μέτρα πρόληψης που είναι σε ισχύ στη χώρας μας. Η Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Εφεστίου Εικόνος του Αγίου κατά τους εορτασμούς. 

Δείτε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου: 

Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως γνωρίζει στους ευσεβείς και Ορθοδόξους Χριστιανούς της Επαρχίας μας, ότι οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου μας Αγίου Νικολάου, θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα που επικρατούν στη Χώρα για την πάταξη της πανδημίας.

Ο πανηγυρικός Εσπερινός το απόγευμα του Σαββάτου 5 Δεκεμβρίου στις 6.00’ θα μεταδοθεί ραδιοφωνικά από το Ράδιο Ελπίδα 96,1.

Η Θεία Λειτουργία την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, από 07.00’ μέχρι 10.30’ θα μεταδοθεί ραδιοφωνικά από το Ράδιο Ελπίδα 96,1 και τηλεοπτικά από την ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και την ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ.

Λιτάνευση της εφέστιας εικόνος δεν θα πραγματοποιηθεί.

Ο οικουμενικός Άγιος Νικόλαος δεν θα παύσει να προστατεύει και να περιφρουρεί την πόλη μας και τους πολίτες της από κάθε πνευματική και ορατή απειλή. Ιδιαίτερα εφέτος που θα τον τιμήσουμε αποστερούμενοι την προσκύνηση της ιστορικής εικόνος του και του τιμίου λειψάνου του.

Ο προστάτης κάθε τρικυμισμένου ανθρώπου ας γαληνεύσει σύντομα την φουρτούνα που ταράζει το πλοίο της ζωής μας κι ας οδηγήσει την κοινωνία μας γρήγορα σε απάνεμο λιμάνι.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων