20/03/2022 20/03/2022 Με την ευκαιρία της εορτής της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος τιμάει και εορτάζει με κάθε λαμπρότητα τον Άγιο Λουκά, Αρχιεπισκόπο Συμφερουπόλεως στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου στο Ναύπλιο. Το Σάββατο 19 Μαρτίου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Αργολίδας Νεκταρίου. Ανήμερα της εορτής τελέστηκε...
20 Μαρτίου, 2022 - 12:33
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2022 - 12:41

Ανακομιδή λειψάνων Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως στον Άγιο Λουκά Ναυπλίου

Διαδώστε:
Ανακομιδή λειψάνων Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως στον Άγιο Λουκά Ναυπλίου

Με την ευκαιρία της εορτής της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος τιμάει και εορτάζει με κάθε λαμπρότητα τον Άγιο Λουκά, Αρχιεπισκόπο Συμφερουπόλεως στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου στο Ναύπλιο.

Το Σάββατο 19 Μαρτίου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Αργολίδας Νεκταρίου. Ανήμερα της εορτής τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδας μίλησε για τη ζωή και το έργο του Αγίου Λουκά αλλά και για την θαυματουργή ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, ο εφημέριος του ναού π. Δημήτριος Κρουσταλάκης, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδας και τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους τον Άγιο Λουκά.

Στις 17 Μαρτίου 1996 έγινε η ανακομιδή των λειψάνων του από τον αρχιεπίσκοπο Λάζαρο και μέλη της ερευνητικής επιτροπής που ασχολείτο με τη ζωή, τα έργα και τα θαύματα του, και στις 20 Μαρτίου μεταφέρθηκαν στο Ναό της Αγίας Τριάδας στην Κριμαία. Αναφέρεται ότι την ανακομιδή παρακολούθησαν 40.000 άτομα. Λέγεται ότι κατά την ανακομιδή σταμάτησε με θαυματουργό τρόπο αμέσως ο δυνατός άνεμος που φυσούσε εκείνη την ώρα· επίσης, μαρτυρούνται θεραπείες πασχόντων κατά το τριήμερο μεταξύ 17 και 20 Μαρτίου.

Στις 24-25 Μαΐου 1996 έγιναν μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις για την ανακήρυξή του σε άγιο από το Πατριαρχείο της Ρωσίας. Η μνήμη του τιμάται στις 11 Ιουνίου.

jhdr

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων