21/11/2021 21/11/2021 Με κάθε λαμπρότητα τιμάται η Θεομητορική εορτή των Εισοδιών της Θεοτόκου στο δημοτικό διαμέρισμα της Νέας Τίρυνθας του Δήμου Ναυπλιέων. Σήμερα, 21 Νοεμβρίου 2021, κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκταρίου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο καθηγητής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αθανάσιος...
21 Νοεμβρίου, 2021 - 13:46
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2021 - 13:39

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το έθιμο με τα πορτοκάλια στη Νέα Τίρυνθα Αργολίδας

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το έθιμο με τα πορτοκάλια στη Νέα Τίρυνθα Αργολίδας

Με κάθε λαμπρότητα τιμάται η Θεομητορική εορτή των Εισοδιών της Θεοτόκου στο δημοτικό διαμέρισμα της Νέας Τίρυνθας του Δήμου Ναυπλιέων.

Σήμερα, 21 Νοεμβρίου 2021, κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκταρίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο καθηγητής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αθανάσιος Αντωνόπουλος.

Η κωμόπολη της Νέας Τίρυνθας είναι χτισμένη μέσα στο κάμπο της Αργολίδας, όπου κύριο προϊόν παραγωγής είναι τα πορτοκάλια. Κάθε χρόνο οι κάτοικοι του χωριού φέρνουν στο ναό πορτοκάλια και τον στολίζουν με αυτά.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας ο εφημέριος του ναού, π. Ιωάννης Γκιώνης, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη, τους Ιερείς και τους πιστούς, που τίμησαν με την παρουσία τους την Παναγία.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός ιερουργούντος του αρχιμ. π. Χριστοφόρου Καραβία, εφημερίου του Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Ο σημερινός ναός της Παναγίας στη Νέα Τίρυνθα γιορτάζει διπλά, αφού σαν σήμερα θεμελιώθηκε κιόλας (21 Νοεμβρίου του 1949).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων