26/08/2022 26/08/2022 Μετά την ακολουθία του Εσπερινού, το απόγευμα της Πέμπτης (25ης Αυγούστου 2022) στην Ενορία Μοναστηράκι της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου πραγματοποιήθηκε η 9η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή. Παρόντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα κατατέθηκαν μαρτυρίες από τους απόγονους προσφύγων και Κρητών που συναναστράφηκαν με Μικρασιάτες, με τη...
26 Αυγούστου, 2022 - 11:29
Τελευταία ενημέρωση: 26/08/2022 - 11:38

Ένατη συνάντηση με απόγονους Μικρασιατών προσφύγων στο Μοναστηράκι

Διαδώστε:
Ένατη συνάντηση με απόγονους Μικρασιατών προσφύγων στο Μοναστηράκι

Μετά την ακολουθία του Εσπερινού, το απόγευμα της Πέμπτης (25ης Αυγούστου 2022) στην Ενορία Μοναστηράκι της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου πραγματοποιήθηκε η 9η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή. Παρόντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα κατατέθηκαν μαρτυρίες από τους απόγονους προσφύγων και Κρητών που συναναστράφηκαν με Μικρασιάτες, με τη συμμετοχή των ενοριών Ινίου και Μοναστηρακίου.

Οι μαρτυρίες και τα μικρασιατικά κειμήλια προσφύγων βιντεοσκοπήθηκαν και θα κατατεθούν για έρευνα και μελέτη στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών.

Ο Εσπερινός νωρίτερα τελέσθηκε υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Πανοσ. Αρχιμανδρίτου Επιφανίου Ζαχαράκη και του εφημερίου της Ενορίας και Αρχιερατικού Επιτρόπου της Γ’ Αρχ. περιφέρειας, Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Καλογιαννάκη. Το δε αναλόγιο διακόνησε ο διάκονος Πέτρος Αράπογλου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων