06/08/2021 06/08/2021 Παραμονή της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Πέμπτη 5 Αυγούστου, τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Προικοννήσου κ.Ιωσήφ και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωσήφ αναφερόμενος στη παρουσία της Τριαδικής Θεότητας εις το Θαβώρ και στην ανάγκη του φωτισμού μας από το...
06 Αυγούστου, 2021 - 20:29
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2021 - 20:08

Πανηγύρισαν τη Μετάμορφωση στο Αρκαλοχώρι

Διαδώστε:
Πανηγύρισαν τη Μετάμορφωση στο Αρκαλοχώρι

Παραμονή της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Πέμπτη 5 Αυγούστου, τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Προικοννήσου κ.Ιωσήφ και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωσήφ αναφερόμενος στη παρουσία της Τριαδικής Θεότητας εις το Θαβώρ και στην ανάγκη του φωτισμού μας από το Θεϊκό φως και όχι από τα κοσμικά φώτα του κόσμου τούτου. Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας πέριξ του Ιερού Ναού ενώ στο τέλος τελέσθηκε η ευλόγηση των άρτων.
Στην ακολουθία του Εσπερινού έλαβαν επίσης μέρος, ο Πρωτοσύγκελλος της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμ. Κορνήλιος Αθανασάκης, ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Μιχαήλ Κανιαδάκης, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Πέτρος Ψυλλάκης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της καθ΄ημάς Μητροπόλεως, Σπυρίδων Φουκαράκης, Αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Εμμανουήλ Μαθιουδάκης, κληρικός της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και οι διάκονοι Ευγένιος Γεωργαντάκης και Κωνσταντίνος Αρμενάκης, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη ο Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Πάγκαλος, Προϊστάμενος του Ναού.
Παρόντες ήταν οι βουλευτές Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου και Νικόλαος Ηγουμενίδης, ο Δήμαρχος Μίνωα Πεδιάδος κ. Μανώλης Φραγκάκης, ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Μηνάς Σταυρακάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παύλος Μπαριτάκης, ο τέως Δήμαρχος Αρκαλοχωρίου κ. Χαράλαμπος Γιαννόπουλος, ο Διευθυντής του Α.Τ. Αρκαλοχωρίου κ. Ευάγγελος Σταυρακάκης, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, Παρασκευή 6 Αυγούστου, στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ.Ιωσήφ και εν συνεχεία τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Ιωσήφ και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Ανδρέου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωσήφ, ο οποίος μίλησε επίκαιρα σχετικά με το γεγονός της Μεταμορφώσεως ενώ στο τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας στην αντιφώνηση του ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Προικοννήσου για την αποδοχή της πρόσκλησης και ευχήθηκε σε όλο το εκκλησίασμα το Φως της Θείας Μεταμορφώσεως να φωτίζει τις ζωές όλων μας.
Στην Θεία λειτουργία πήραν μέρος ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Κορνήλιος Αθανασάκης, Πρωτοσύγκελος της καθ΄ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, ο Πρωτοπρεσβύτερος Πέτρος Ψυλλάκης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της καθ΄ημάς Μητροπόλεως και οι διάκονοι Ευγένιος Γεωργαντάκης και Μαρίνος Δασκαλάκης, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη ο Προϊστάμενος του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Πάγκαλος.

Από τον Εσπερινό:

Από την Θεία Λειτουργία:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων