22/04/2023 23/04/2023 Ανήμερα της Θεομητορικής εορτής της Ζωοδόχου Πηγής, την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023 τιμήθηκε και φέτος, στους Ευζώνους, η Επέτειος της Μάχης των Ευζώνων που έγινε στις 25 Απριλίου 1941. Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέστηκε Δοξολογία και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημητρίου....
22 Απριλίου, 2023 - 20:20
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2023 - 0:54

Τιμήθηκε η 82η Επέτειος της Μάχης των Ευζώνων

Διαδώστε:
Τιμήθηκε η 82η Επέτειος της Μάχης των Ευζώνων

Ανήμερα της Θεομητορικής εορτής της Ζωοδόχου Πηγής, την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023 τιμήθηκε και φέτος, στους Ευζώνους, η Επέτειος της Μάχης των Ευζώνων που έγινε στις 25 Απριλίου 1941.

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέστηκε Δοξολογία και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημητρίου.

Στην συνέχεια, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα Μαρία Ταρενίδου.

Κατάθεση στεφάνων έκαναν: ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιος Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ Κιλκίς Γεώργιος Φραγγίδης για την Βουλή των Ελλήνων, ο Ταξίαρχος της 33ης ΜΚ ΤΑΞ Θεόδωρος Ελευθεριάδης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο αστυνομικός διευθυντής Κιλκίς Δημήτριος Μικρός, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας Αλέξανδρος Ταρινίδης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κοινότητας Ευζώνων Νικόδημος Τσανικίδης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευζώνων και η νεολαία του χωριού Εύζωνοι.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση επίσης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων, δημότες και επισκέπτες.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χορούς από τον Σύλλογο Ποντίων Ποντοηράκλειας «Διγενής Ακρίτας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων